K. Maksvytis „Žalgirio“ netreniruos – specialisto į Kauną neišleido Rusijos klubas | Kas vyksta Kaune

K. Maksvytis „Žalgirio“ netreniruos – specialisto į Kauną neišleido Rusijos klubas

delfi.lt 2020/07/09 15:53
DELFI nuotr.

Keletas paskutinių dienų buvo įtemptos tiek Kauno „Žalgiriui“, tiek Permės „Parma“ klubui. Šarūnui Jasikevičiui pakėlus sparnus į Barseloną, Lietuvos čempionai buvo nusitaikę į Rusijos ekipą treniruojantį Kazį Maksvytį. Ketvirtadienį „Parma“ oficialiai paskelbė, kad išleisti lietuvio į tėvynę neketina.

„Jaučiame didelę pagarbą legendiniam „Žalgiriui“, tikrai europietiško krepšinio Mekai. Tai klubas, padovanojęs pasauliui daug garsių žaidėjų ir trenerių.

Vis dėlto, atsižvelgiant į mūsų klubo tikslus ir užduotis, „Parma“ valdybos posėdyje nuspręsta, kad K. Maksvytis liks toliau dirbti Permėje pagal galiojančią sutartį“, – teigiama oficialiame Rusijos klubo interneto puslapyje.

Tai jau antras „ne“, kurį „Parma“ vadovybė ištarė K. Maksvyčio tautiečiams.

Pernai Lietuvos krepšinio federacija pageidavo K. Maksvyčio nacionalinės vyrų komandos stratego pareigose, tačiau susitarti su „Parma“ nepavyko.

Treneris iš Darbėnų Rusijoje dirbo vieną sezoną, kuris jam buvo pirmasis užsienyje. Prieš tai K. Maksvytis dirigavo Klaipėdos „Neptūno“, Panevėžio „Lietkabelio“, Vilniaus „Sakalų“ ir Kauno „Aisčių“ žaidimui.

Skambiausių pergalių jis pasiekė stovėdamas prie „auksine“ vadinamos Lietuvos jaunimo rinktinės vairo, su kuria 2008-2012 metais laimėjo visų amžiaus grupių Europos ir pasaulio pirmenybes.

Tarp kandidatų pakeisti Š. Jasikevičių „Žalgiryje“ taip pat minėti jo asistentas Darius Maskoliūnas bei Kęstutis Kemzūra. Tačiau pirmasis nusprendė toliau talkinti Š. Jasikevičiui ir kartu išvyks į „Barcelona“ klubą, o antrasis sukirto rankomis su Turkijos aukščiausios lygos naujokais Izmiro „Petkimspor“.

Nors „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas praėjusią savaitę tikino, jog klubo prioritetas yra strategas iš Lietuvos, dabar rinkoje lieka tik vienas šį kriterijų atitinkantis galimas pretendentas į pareigas – Vilniaus „Rytą“ palikęs Dainius Adomaitis.

Primename, kad Š. Jasikevičius „Žalgiriui“ vadovavo puspenktų metų.

Per tą laiką žalgiriečiai buvo neįveikiami Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), iškovojo tris Karaliaus Mindaugo taurės trofėjus, 2018 metais Eurolygoje užėmė trečią vietą, o kitame sezone pasiekė ketvirtfinalį.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA