Skaitytojai fiksuoja įžūlų vairuotojo elgesį: per plauką nuo tragiškos baigties | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai fiksuoja įžūlų vairuotojo elgesį: per plauką nuo tragiškos baigties

Skaitytojo nuotr.


Skaitytojai dalinasi vaizdo įrašu, kuriame matyti neatsakingas ir neleistinas vairuotojo elgesys kelyje Kaunas-Prienai, ties Ilgakiemio gyvenviete. Šioje atkarpoje vos ne kiekvieną savaitę skelbiama apie skausmingai pasibaigusius eismo įvykius, tačiau panašu, kai kurie vairuotojai iš kitų klaidų nesimoko.

„Per plauką nuo susidūrimo. Jau ne pirmą kartą čia lekia akis išdegę, vieną dieną tikrai baigsis tragiškai“, – rašė vaizdo įrašą atsiuntęs skaitytojas.

Antradienį, apie 18.50 val. užfiksuotame įraše matyti, kaip „Volvo“ vairuotojas lenkia kitą automobilį per ištisinę kelio juostą, o tuo pačiu ir vietoje, kur kelias sukasi ir priešprieša atvažiuojančių automobilių matomumas nėra geras.

Šioje situacijoje matyti, jog „Volvo“ vairuotojas spėja grįžti į savo juostą ir susidūrimo su atvažiuojančiu automobiliu pavyksta išvengti, tačiau panašios situacijos šiame kelyje yra pasibaigusios ir ne taip laimingai, čia jau ne pirmą kartą automobiliai susiduria kaktomuša. Dėl neapdairumo įvyksta ir masinės avarijos, o dėl neatsakingo vairuotojų elgesio sužalotas ne vienas žmogus.

Šioje atkarpoje lenkimas yra draudžiamas, o už 420.1 kelių eismo taisyklių pažeidimą vairuotojui numatoma nuo 170 iki 230 eurų bauda, bei atimama teisė vairuoti nuo 3 iki 6 mėnesių.

Nors šio kelio intensyvumas prilygsta labiausiai apkrautiems Lietuvos keliams, kapitalinis jo tvarkymas ir saugumo priemonių diegimas pagal dabartinius planus turėtų įvykti apie 2030-uosius metus, tačiau per artimiausius metus atkarpoje tarp Garliavos ir Prienų turėtų būti įrengtos net dvi sektorinio greičio matavimo atkarpos.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA