Šalies vadovai sveikina piliečius Valstybės dienos proga | Kas vyksta Kaune

Šalies vadovai sveikina piliečius Valstybės dienos proga

BNS 2020/07/06 08:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvai pirmadienį švenčiant Karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės dieną, šalies vadovai sveikina piliečius Valstybės dienos proga.

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Lietuva tęsia Mindaugo pradėtą valstybės kryptį į Vakarus. Prezidentas paragino dažniau didžiuotis tuo, kas jau pasiekta, ir drąsiai keisti tai, kas dar tobulintina, nes istoriją kuria kiekvienas pilietis.

„Kartu su karaliumi Mindaugu pirmąkart įžengę į Vakarus, iki šiol judame pasirinktu keliu. Išaugę ir subrendę Europos valstybių šeimoje, mes liekame atviri tiems, kurie myli laisvę ir laikosi įstatymų. Istorija mus moko teisingų pasirinkimų: puoselėti vienybę ir savitarpio supratimą, tiesti vienas kitam ranką, o ne atstumti, kartu siekti to, kas atrodo drąsu ir sunkiai pasiekiama“, – prezidento kanceliarijos išplatintame sveikinime pažymi G. Nausėda.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis atkreipia dėmesį, kad 2020-ieji buvo kupini progų įsitikinti, kaip operatyviai ir efektyviai Lietuvos piliečiai gali pasirūpinti savo artimaisiais, kaimynais ir visa valstybe.

„Iššūkius atrėmėme kartu kaip vieninga šalis, todėl švęskime Valstybės dieną su pasididžiavimu, nes turime kuo didžiuotis. Kelkime trispalves šios draugystės šventės proga, o atėjus vakarui, burkime artimiausius ir giedokime Tautišką giesmę kartu“, – išplatintame sveikinime paragino V. Pranckietis.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad liepos 6-oji liudija didingą Lietuvos istoriją ir primena Lietuvos ištakas.

„Brangūs Lietuvos žmonės, nuoširdžiai sveikinu jus Valstybės dienos proga – būkime ištikimi mūsų pirmųjų valstybės kūrėjų darbams bei siekiams, likime amžiams įsipareigoję visomis išgalėmis, vieningai kurti stiprią, modernią ir klestinčią Lietuvą“, – sakoma Vyriausybės kanceliarijos paskelbtame S. Skvernelio sveikinime.

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį išplatintame sveikinime linki piliečiams išlikti drąsiems ir stiprinti valstybę.

„Turime išlikti tais, kurie drąsiai pasitinka iššūkius, stiprina savo valstybę, nepraranda tapatybės ir nepamiršta savo šaknų net tolimiausiame pasaulio krašte“, – teigia D. Grybauskaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA