Barselonoje iškilmingai pristatytas Š. Jasikevičius: mano filosofija nesikeis | Kas vyksta Kaune

Barselonoje iškilmingai pristatytas Š. Jasikevičius: mano filosofija nesikeis

delfi.lt 2020/07/06 17:02
"Twitter" nuotr.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius pirmadienį „Camp Nou“ stadione iškilmingai pristatytas naujuoju „Barcelona“ krepšinio klubo vyriausiuoju treneriu.

„Barcelona“ prezidento Josepo Maria Bartomeu pristatytas Š. Jasikevičius atsiėmė iš jo simbolinius klubo marškinėlius bei dėkojo už ypatingą galimybę.

„Ačiū už pasitikėjimą. Noriu čia pasiekti daug pergalių. Daug reikalauju iš savęs, todėl spaudimo nejaučiu. Apie ateitį daug svajoti neverta, nes pirmiausia reikia daug ir sunkiai dirbti“, – sakė Š. Jasikevičius.

Buvęs krepšininkas į Barseloną grįžo antrą kartą – katalonų klube jis rungtyniavo 2000-2003 bei 2012-2013 metais.

„Šaras grįžo namo. Į miestą, kurį myli. Nuo šiol jis suteiks mums daug džiaugsmo. Šarai, sveikas sugrįžęs“, – tarė klubo galva J.M. Bartomeu.

„Mes gavome patį geriausią trenerį „Barcelona“ komandai, geresnio turėti negalėjome“, – pridūrė už krepšinio komandą atsakingas direktorius Joanas Blade.

Netrukus pats lietuvis atsakinėjo į ispanų žurnalistų klausimus, o paklaustas, ko iš katalonų galima tikėtis ateinantį sezoną, pažadėjo – gražus žaidimas bus derinamas su gerais rezultatais.

„Suderinsime gražų žaidimą su gerais rezultatais. Manau, kad tai padaryti mums pasiseks. Turėsime dėl to dirbti kiekvieną dieną“, – sakė 44-erių specialistas.

„Manau, kad man tai yra puikus laikas sugrįžti. Esu jaunas treneris, bet jau sukaupiau patirties. Šis naujas iššūkis man buvo reikalingas. Sirgaliai žino, kad dėl savo komandos aš atiduosiu viską.

Turime puikią sudėtį, todėl neabejoju – galime nuostabiai žaisti ir puolime, ir gynyboje. Kiekvienos rungtynės nuo šiol „Barcelonai“ bus tarsi finalas, o nauji iššūkiai padės tobulėti.

Jei stebėjote mano darbą Kaune, žinote, jog aš esu labai reiklus ir su žaidėjais bendrauju be užuolankų. Mano filosofija nesikeis. Siekdami savo tikslų turėsime atiduoti visas jėgas. Turėsime įdiegti sistemą, kurioje mūsų žaidėjai jausis patogiai.

Pastarosiomis dienomis telefonu daug kalbėjau su komandos vadovais. Derinome įvairius reikalus ir galvojome, ką padaryti, kad komanda būtų stipriausia, kokia tik gali būti“, – tęsė naujasis Ispanijos vicečempionų vairininkas.

Paklaustas apie galimus naujokus, Š. Jasikevičius teigė negalintis įvardinti jokių pavardžių, tačiau nepaneigė gando apie galimą klubo legendos Pau Gasolio sugrįžimą.

„Puikiai žinote, kaip myliu Pau. Toks naujokas mums tikrai nepakenktų, bet kol niekas nėra oficialu, negaliu nieko pasakyti. Kandidatų papildyti komandą yra daug, tačiau šiuo metu naujokų dar nėra.“

Su „Barca“ trejų metų sutartį sudaręs keturiskart Eurolygos ir 2003 metų Europos čempionas „Žalgirį“ treniravo nuo 2016 metų sausio.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA