Valstybės dienos proga ant BLC verslo centro Kaune išskleista rekordinio dydžio vėliava | Kas vyksta Kaune

Valstybės dienos proga ant BLC verslo centro Kaune išskleista rekordinio dydžio vėliava

Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Vienybės aikštę Kaune trijų krepšinio aikštelių plotui prilygstanti trispalvė papuošė liepos 6-osios proga, minint Valstybės (Mindaugo karūnavimo) bei „Tautiškos giesmės“ dieną. Įspūdingo dydžio vėliava išsiskleidė per visą 13-os aukštų BLC verslo centro fasadą.

„Vienybės aikštė, kurią atnaujino SBA grupė, jau tapo gyva miesto gyvenimo ašimi. Siekiame, kad Vienybės aikštėje, esančioje šalia Karo muziejaus ir Laisvės paminklo, žmonės rinktųsi ir per valstybės šventes paminėti ypatingai svarbias mūsų šaliai datas ir pademonstruotų tautos vienybę.

[susije_video kurie=””]

Todėl šia proga kuriame naują tradiciją – Valstybės ir „Tautiškos giesmės“ dieną švęsti su rekordinio dydžio vėliava. Prie šios trispalvės kauniečius pakvietėme susiburti ir drauge su viso pasaulio lietuviais bei soliste Ona Kolobovaite ir Karinių oro pajėgų orkestru sugiedoti valstybės himną,“ – sako SBA bendrovės „Urban Inventors“ vadovas Lionginas Šepetys.

Kaip rašoma BLC pranešime žiniasklaidai, tą pačią rekordinio dydžio vėliavą SBA grupės darbuotojai kartu su susirinkusiais kauniečiais Vienybės aikštėje buvo išskleidę kovo 11 dieną, minint 30-ąsias Nepriklausomybės atkūrimo metines.

„Išskleisti tokio dydžio vėliavą ant pastato – sudėtingas uždavinys. Dėl išmatavimų (27 m. pločio ir 48 m. ilgio) stiprus vėjas ją gali paversti galinga bure, kuri nesuvaldyta pridarytų žalos tiek pastatui, tiek susirinkusiems žmonėms. Tačiau esame profesionalai ir padarėme viską, kad kauniečiai galėtų saugiai pasigrožėti šiuo reginiu,“ – sako kaskadininkas Tomas Ereminas, drauge su komanda iškėlęs vėliavą rekordininkę iki 13-os aukštų pastato viršaus.

Filmuose su Nicolas‘u Cage‘u, Bradu Pittu, Johnny Deppu, Nathlie Portmann vaidinęs profesionalus kaskadininkas T. Ereminas sako, kad daugiausiai nerimo kėlė orų prognozės, rodžiusios Kaune vėją su stipriais gūsiais.

„Vis dėlto sulaukę palankaus oro bei įvertinę visus „už“ ir „prieš“ iškėlėme įspūdingą trispalvę, kurios vaizdas susirinkusiems sukėlė pariotinių jausmų bangą giedant „Tautišką giesmę“. Džiaugiamės turėję galimybę prisidėti prie šio išskirtinio renginio,“ – sako T.Ereminas.

Ant BLC verslo centro išskleista vėliava turi simbolinę prasmę. Ji siūta prieš 20 metų minint atkurtos Lietuvos 10-metį. Tuo metu tai buvo didžiausia vėliava šalyje. Su ja užfiksuotas vienas rekordas nepagerintas iki šiol. 2004 m. kovo 11-ąją ji tapo didžiausia su oro balionu iškelta vėliava Lietuvoje. Šis pasiekimas įrašytas į Lietuvos rekordų knygą ir nepagerintas iki šiol.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA