Kauno policininko D. Karaluko korupcijos byloje įtarimai pareikšti 20-iai asmenų | Kas vyksta Kaune

Kauno policininko D. Karaluko korupcijos byloje įtarimai pareikšti 20-iai asmenų

BNS 2020/07/06 17:15
D. Karalukas / DELFI nuotr.

Ikiteisminiame tyrime, kuriame figūruoja Kauno policijos pareigūnas Donatas Karalukas, iš viso yra 20 įtariamųjų, bylą dar šiemet tikimasi atiduoti teismui, BNS informavo prokuratūra.

„Ikiteisminis tyrimas dar tebevyksta, šiuo metu įtarimai pateikti 20-iai asmenų. Tikimasi, kad ikiteisminis tyrimas turėtų būti baigtas dar šiais metais ir baudžiamoji byla perduota nagrinėti teismui“, – teigiama Generalinės prokuratūros komentare.

D. Karalukas įtariamas paėmęs kyšių už daugiau nei 10 tūkst. eurų. Pareigūnas dirbo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininku, jis pernai sulaikytas darbo vietoje. Kaltės buvęs pareigūnas nepripažįsta.

Šiame ikiteisminiame tyrime grupė asmenų taip pat įtariami organizavę nelegalų alkoholio verslą ir prekybą vogtomis automobilių detalėmis.

Anksčiau skelbta, kad atliekant šį ikiteisminį tyrimą sulaikytas ir buvęs Kauno policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Aurelijus Banys.

D. Karalukas taip pat bylinėjasi su Kauno apskrities policija, siekdamas panaikinti Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininko įsakymą dėl tarnybinės nuobaudos – griežto papeikimo skyrimo.

Kaip BNS informavo bylą nagrinėjantis Regionų apygardos administracinis teismas, pareiškėjas teigia dėl duomenų įslaptinimo neturėjęs galimybės susipažinti su tarnybinio nusižengimo skyrimo pagrindu – nežino dėl kokios veiklos jis skirtas, nes turėjo daug darbo tuo metu ir negali atsiminti, iš kur galėjo kilti tarnybinis nusižengimas.

Pasak D. Karaluko, išvadoje minimi mažareikšmiai pažeidimai, jaučiamas šališkumas ir neobjektyvumas, nes vienų pareigūnų veiksmai traktuojami kaip pažeidimas, o kitų analogiški veiksmai traktuojami kaip mažareikšmiai ir neturėję įtakos atliekamiems ikiteisminiams tyrimams ir šių pareigūnų atsakomybės klausimas net nebuvo sprendžiamas.

Kauno apskrities policija savo ruožtu teigia, kad D. Karalukas, būdamas Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos skyriaus viršininku, tinkamai neatliko pareigų – netinkamai organizavo ir kontroliavo skyriaus pareigūnų atliekamus veiksmus, nevykdė kontrolės. Komisariato teigimu, D. Karalukas turėjo organizuoti jam pavaldžių pareigūnų darbą taip, kad jie nepažeistų teisės aktų reikalavimų.

Atsižvelgiant į nustatytų pažeidimų skaičių ir jų darymo sistemiškumą, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vertinimu, galima teigti, kad D. Karalukas savo pareigas atliko aplaidžiai, nesiėmė būtinų priemonių tinkamai kriminalinės žvalgybos tyrimo bylose kontrolei.

Prie šios bylos administracinis teismas vėl grįš rugsėjo mėnesį.

Kaip BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, D. Karalukas iki baudžiamojo proceso pabaigos yra nušalintas nuo tarnybos. Taip pat vykdomas patikrinimas dėl jo patikimumo dirbti su slapta informacija. Jeigu paaiškėtų, jog jis tokios teisės nebeturi, jis taip pat galėtų būti atleidžiamas iš pareigų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA