Kartą Kaune gyveno… Henrikas Vaitiekūnas: pasivaikščiojimas po Laisvę ir Šančius | Kas vyksta Kaune

Kartą Kaune gyveno… Henrikas Vaitiekūnas: pasivaikščiojimas po Laisvę ir Šančius

R. Tenio nuotr.

Šio video pokalbio iš ciklo „Kartą Kaune gyveno…“ pašnekovas nėra Kaune gimęs, tačiau keletą prasmingų metų mūsų mieste gyvenęs ir dirbęs žurnalistas, buvęs TV laidų vedėjas Henrikas Vaitiekūnas. Pašnekovas turi ir daugiau sąsajų su Kaunu, tad šį kartą video pasivaikščiojimo po Kauną maršrutas mus nuves ne tik į Laisvės alėją, bet ir į vieną Aukštųjų Šančių gatvelę.

Visgi daugiausiai žinomo žurnalisto prisiminimų yra susiję su Laisvės alėja ir jau nugriautu „Merkurijaus“ pastatu, kurio kieme iki šių dienų tebeveikia Lietuvos radijo ir televizijos Kauno redakcija.

Pasiklausykime drauge pasakojimo apie tai, kodėl ir kaip žinomam žurnalistui teko iškeisti gyvenimą Vilniuje į darbą ir gyvenimą Kaune, kuomet kelių savaičių trukmės komandiruotė virto kelerių metų profesine karjera, kurios metu buvo sukurta ne tik įdomių laidų, šmaikščių reportažų, bet ir teko paragauti televizijos vadovo duonos.

Įdomiai ir atvirai H. Vaitiekūnas pasakos ne tik apie tuo metu itin populiarią TV laidą „Laisvės alėja“, ją kūrusią kūrybinę komandą, bet ir laiką, kuomet iš Kauno visai Lietuvai buvo transliuojamas atskiras LRT kanalas – LTV2.

Iš gražiausios Kauno gatvės – Laisvės alėjos – toliau keliausime Vilniaus gatve į Rotušės aikštę, kur aplankysime vieną įdomų muziejų ir sužinosime, kuo jis toks brangus H. Vaitiekūnui, o galiausiai pasakojimas nuves į Kauno zoologijos sodą ir atskleis dar vieną žurnalisto savybę – meilę gyvūnams.

KVK transliacijos pokalbio su H. Vaitiekūnu vedėja – žurnalistė Brigita Sabaliauskaitė. Video turinį transliacijai parengė žurnalistas Dominykas Biržietis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA