Nužudytas asmuo galimai sukėlė naują koronaviruso plitimo bangą | Kas vyksta Kaune

Nužudytas asmuo galimai sukėlė naują koronaviruso plitimo bangą

BNS 2020/07/03 12:32
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Du iš trijų naujų koronaviruso atvejų nustatyti Vilniaus apskrityje, penktadienį BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). 79-oji koronaviruso infekcijos auka taip pat užfiksuota Vilniuje.

„Vienas naujas atvejis yra šeimyninis – nuo vyro užsikrėtė žmona. Manome, kad pirminis užsikrėtimo šaltinis – asmuo, kuris, kaip įtariama, buvo nužudytas, o susirgimas jam patvirtintas po mirties. Tai atvejis, apie kurį pranešėme vakar. Šio žmogaus sugyventinės dukra dirba sveikatos priežiūros įstaigoje, jai anksčiau taip pat buvo patvirtintas koronavirusas profilaktinio tyrimo metu. Su ja yra susijusi tiek moteris, kuriai praėjusią parą patvirtintas koronavirusas, tiek jos vyras“, – teigė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

„Situacija gana paini, tačiau po galimo nužudymo paaiškėjo ir daugiau informacijos apie užsikrėtusiųjų sąsajas. Pirminiais duomenimis, COVID-19 sirgęs mirusysis taip pat gali būti tas asmuo, nuo kurio infekcinė liga išplito įmonėje „Remiloga“, kur užsikrėtė keturi darbuotojai, vienas iš jų – to vyro giminaitė“, – pridūrė ji.

Dar vieno Vilniaus apskrityje patvirtinto koronaviruso atvejo užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

„Susirgusiam žmogui pirmieji simptomai pasireiškė birželio 26 dieną, jis iš karto kreipėsi į savo šeimos gydytoją, tačiau sveikatai pablogėjus liepos 1-ąją buvo išvežtas į Santaros klinikas, kur jam patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu. Nustatyti keturi sąlytį turėję žmonės, bet informaciją dar tiksliname“, – sakė G. Megelinskienė.

Pasak jos, taip pat nustatytas ir vienas įvežtinis atvejis Marijampolės apskrityje.

„Tai ne Lietuvos pilietis. Jis dirba Lietuvos įmonėje, tačiau buvo išvykęs į Tadžikistaną aplankyti šeimos ir birželio 24 dieną grįžo į Lietuvą. Manome, kad ten ir galėjo užsikrėsti. Žmogus gyvena vienas, kol kas nustatyti du sąlytį turėję žmonės, tačiau grįžęs jis lankėsi Migracijos departamente Marijampolėje, todėl sąlytį turėjusių asmenų skaičius bus patikslintas“, – teigė NVSC atstovė.

Nuo koronaviruso mirė Santaros klinikų pacientas

„Miręs asmuo – Vilniaus rajono gyventojas, kuris užsikrėtė nuo giminaičio. Dėl šios infekcinės ligos nuo gegužės vidurio jis buvo gydomas Santaros klinikose. Priklausė 71–80 metų amžiaus grupei. Pirminiais duomenimis, asmuo turėjo gretutinių ligų“, – teigė G. Megelinskienė.

Anot jos, daugiau užsikrėtimo aplinkybių nėra žinoma.

Tuo tarpu šalies ligoninėse dėl koronaviruso šiuo metu gydomi septyni žmonės, vienas iš jų yra reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje.

„Iš septynių ligoninėse esančių žmonių su deguonies kaukėmis gydomi penki, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma vienam“, – sakė G. Megelinskienė.

Penktadienio duomenimis, koronavirusas iš viso nustatytas 1828 žmonėms, tebeserga 199 asmenys, 1539 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 79 asmenys, dar 11 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 34 įvežtiniai atvejai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA