Ilgojo savaitgalio orai: su šiluma smogs ir perkūnija | Kas vyksta Kaune

Ilgojo savaitgalio orai: su šiluma smogs ir perkūnija

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien Lietuvos orus lems žemesnio slėgio sritis. Iš pietvakarių priartės atmosferos fronto banga. Diena bus debesuota su pragiedruliais. Pradedant pietvakariniais rajonais, daug kur nulis trumpi lietūs, vietomis griaudės perkūnija. Intensyviau lis vakarinėje šalies pusėje, o rytinio Lietuvos pakraščio lietūs gali ir visai nepasiekti. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš vakarų.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, didesnėje šalies teritorijos dalyje vyraus 21–24 laipsnių šiluma. Šiaurės vakariniuose rajonuose ir pajūryje bus vėsiau, apie 18–20 laipsnių, o daugiausiai šilumos teks pietrytiniam šalies pakraščiui – čia oras sušils iki 25 ar 26 laipsnių.

Šeštadienį mūsų orus lems jau aukštesnio slėgio laukas. Naktį debesys pamažu sklaidysis. Iš vakaro dar kur ne kur, labiau pietiniuose ir rytiniuose rajonuose, truputį palis, o paryčiais lomose ir slėniuose nusidrieks rūkas.

Vėjo beveik nesijaus. Temperatūra vakariniuose rajonuose pragiedrėjus nukris iki 10–12 laipsnių, tik pajūryje laikysis apie 15–17 šilumos. Rytinėje šalies pusėje naktis bus gana švelni – apie 13–15 laipsnių.

Šeštadienio dieną beveik visoje šalyje bus gana saulėta ir sausa, tik šiaurės vakariniuose rajonuose saulė žvilgčios pro debesis, o popietinėmis valandomis vietomis pakrapnos trumpas lietus. Vėjas pūs iš pietvakarių, pietų, vidutinio stiprumo. Oras dieną sušils iki 20–25 laipsnių.

Sekmadienį link Lietuvos artės naujo Atlanto ciklono genami debesys. Naktį palis daugiausia šiaurės vakarinėje šalies pusėje, o dieną trumpi, dažniausiai negausūs lietūs tikėtini daugelyje vietovių. Kai kur gali ir pagriaudėti.

Vėjas pietvakarių, naktį vidutinio stiprumo, dieną – smarkokas. Temperatūra naktį svyruos tarp 13–18 laipsnių šilumos, dieną oras daug kur sušils iki 22–27 laipsnių, tik šiaurės vakariniai rajonai turės tenkintis 19–21 laipsnio šiluma.

Šventinę Liepos 6-ąją grasina sugadinti per Lietuvą slenkantis šaltas banguotas atmosferos frontas. Dabartiniais duomenimis, daug kur prognozuojami trumpi lietūs, dieną intensyvūs ir su perkūnija.

Vėjas naktį pietvakarių, pietų, vidutinio stiprumo. Dieną, atmosferos frontui praslenkant, vėjas suksis iš vakarų, šiaurės vakarų, sustiprės ir taps gūsingas. Naktis turėtų būti labai šilta, o dieną orai ims vėsti, tik pietrytiniuose rajonuose šiluma užsibus ilgiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA