Tragiški įvykiai Lampėdžio ežere nesibaigia: tokios kruvinos vasaros dar nebuvo | Kas vyksta Kaune

Tragiški įvykiai Lampėdžio ežere nesibaigia: tokios kruvinos vasaros dar nebuvo

R. Tenio nuotr.

Vandens telkiniai karštomis vasaros dienomis – sausakimši, deja, poilsiautojų pamėgtų pliažų neaplenkia nelaimės. Pastarosiomis dienomis vis dažniau pranešama apie skęstančius žmones, per paskutinę birželio savaitę Lampėdžio ežere nuskendo du asmenys, o žuvusiųjų kūnai aptikti beveik toje pačioje vietoje, prie naujos irklavimo bazės. Savivaldybė ėmėsi priemonių nelaimėms užkardyti, tačiau ne visi kauniečiai jų paiso.

Paskutinę birželio savaitę į Lampėdžio ežerą jau kelis kartus skubėjo narai. Per Jonines iš vandens ištrauktas užsieniečio kūnas, dar vienas skendęs vyras iš ežero ištrauktas paskutinę birželio dieną, tiesa, jį kurį laiką gaivino poilsiautojai ir specialiosios tarnybos, tačiau žmogaus gyvybės išgelbėti nepavyko.

Remiantis skaitytojų ir ugniagesių duomenimis, abu žuvusiųjų kūnai ištraukti kone toje pačioje Lampėdžio ežero vietoje, prie naujos irklavimo bazės. Visai neseniai ežero pakrantėje iškilęs vandens sporto kompleksas traukia ne tik sportininkų, bet ir poilsiautojų dėmesį.

Kauno irklavimo bazė / R. Tenio nuotr.

2019-ųjų pavasarį prasidėjusius senosios sporto bazės griovimo darbus rudenį pakeitė intensyvios statybos. Šalia kylančio pastato buvo pastatyta nauja krantinė. Senas, susidėvėjusias betonines plokštes pakeitė naujos atraminės sienelės ir pontoniniai liepteliai.

Būtent minėtieji liepteliai – naujas poilsiautojų traukos centras, tačiau nuo kranto užlipimo ant jų nėra. Kauniečiai prie lieptelių priplaukia, o toje vietoje ežero gylis siekia 4-7 metrus, naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas.

„Pati sporto mokyklos teritorija taip pat užrakinta, tačiau žmonės vis tiek randa būdų kaip patekti prie vandens, nors oficialus paplūdimys yra vos už kelių šimtų metrų“, – komentavo M. Šivickas.

Kauno irklavimo bazė / R. Tenio nuotr.

Į naująjį juodąjį Lampėdžio ežero tašką nuvykęs „Kas vyksta Kaune“ fotografas taip pat pamatė nuo lieptų nardančius kauniečius, nors praėjimas nuo kranto ir užrakintas su griežtu įspėjimu.

Tiesa, netektimi pasibaigus nelaimei Joninių vakarą, įspėjamieji ženklai, draudžiantys maudytis šalia irklavimo bazės, sudėti iš karto po šventinės dienos, birželio 25-ąją. Nors irklavimo bazės teritorija pamėgta poilsiautojų, gelbėtojų čia nėra.

Pasak Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, 1-2 gelbėtojai priklausomai nuo to, kiek yra žmonių, budi oficialiame Lampėdžio paplūdimyje šiaurrytiniame ežero krante. Jie dirba nuo gegužės 15 d. iki rugsėjo 15 d., nuo 10 val. iki 20 val.

A. Pakalniškis pabrėžė, kad gelbėtojai dirba tik oficialiuose paplūdimiuose, o poilsiautojams primena nepervertinti savo jėgų, maudytis tik oficialiuose paplūdimiuose bei saugoti save ir aplinkinius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA