P. Motiejūnas piešia ateinantį „Žalgirio“ sezoną be Š. Jasikeivičiaus: vizija tikrai keisis | Kas vyksta Kaune

P. Motiejūnas piešia ateinantį „Žalgirio“ sezoną be Š. Jasikeivičiaus: vizija tikrai keisis

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį krepšinio pasaulyje nuaidėjo skambi žinia – iki šiol komandai vadovavęs vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius pasinaudojo sutartyje numatyta galimybe išvykti bei naujajame sezone vadovaus Barselonos „FC Barcelona“ komandai. Ekipos direktorius Paulius Motiejūnas spaudos konferencijoje daugiau papasakojo apie šio sprendimo motyvus bei kandidatus užimti vyriausiojo trenerio vietą.

„Susirinkome padėkoti administracijos, fanų, žaidėjų vardu už Š. Jasikevičiaus darbą, palinkėti sėkmės naujoje stotelėje ir tikimės, kad jam greit pavyks iškovoti Eurolygos titulą, o „Žalgiriui“ – naujas etapas. Kimbame į darbus stengdamiesi nenuleisti kartelės ir judėti pirmyn“, – situaciją ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje trumpai nusakė P. Motiejūnas.

Išsiveš ir kai kuriuos asistentus

„Kai prasidėjo gandai, abejonės buvo, šiemet jautėsi labiau, nes sezonas buvo pasibaigęs gerokai per anksti ir neaiškiai. (…) Žinią sužinojome vakar, bet su treneriu kontaktavome“, – paklaustas, kada sulaukė patvirtinimo apie Š. Jasikevičiaus išvykimą, kalbėjo „Žalgirio“ direktorius, pridūręs, kad kitais atžvilgiais tai buvo eilinė vasarai.

Nors Š. Jasikevičius su „Žalgiriu“ dar turėjo galiojantį kontraktą, anot P. Motiejūno, praktiškai nebuvo kaip argumentuoti, kodėl treneris turėtų likti Kaune.

„Faktas, kad mes ne „Barcelona“, ne „Fenerbahce“. Reikia pasiūlyti ne tik algą, bet ir komandą. Šaras nori laimėti Eurolygą. Visi supranta, kad tai greičiau padaryti galima su „Barcelona“. Jis žinojo sąlygas čia ir žino, kaip mes dirbame, tačiau tai yra kito kalibro klubai kalbant apie finansus, galimybes įsigyti žaidėjus“, – komentavo P. Motiejūnas.

Jis patvirtino, kad „Žalgiris“ gaus išpirką už trenerio išvykimą, tačiau pažymėjo Šarą niekada nebuvus verslo projektu išpirkos kontekste, o buvus tuo žmogumi, kuris ekipai padėjo pakilti į kitą lygį. Yra kalbų, kad liks ir ne visi „Žalgirio“ asistentai – klubo vadovybė laukia sprendimo, P. Motiejūnas nurodė tikrai būsiant trenerių štabo narių, kurie išvyks.

Pamainai ieško lietuvio

Uždavus neišvengiamą klausimą, kas užims Š. Jasikevičiaus vietą, „Žalgirio“ direktorius įvardijo pagrindinį kriterijų – tai turi būti lietuvis.

„Strategija nesikeičia, pradėsime kalbas su lietuviais, jau pradėjome kalbas. Nėra taip, kad sėdėjome ir nieko nedarėme. Yra variantas A, B, C. (…) Manau, didžiausias klausimas, ar Darius Maskoliūnas liks čia, ar važiuos su treneriu. Yra krūva niuansų, kuriuos jis turi apsvarstyti. Naują kontraktą norime pasirašyti kuo greičiau, bet čia nesusistatysime terminų, žiūrėsime, kaip seksis“, – įvairias galimybes brėžė P. Motiejūnas.

Jis pridėjo, kad naujų sutarčių su žaidėjais pasirašymas buvo derinamas su Š. Jasikevičiumi, tačiau atėjus naujam treneriui keisis visa komplektacijos ir klubo politika. Tiesa, anot P. Motiejūno, trys žaidėjai, su kuriais kontraktai jau sudaryti, netrukdys – esą jie būtų klube ir su Šaru, ir be Šaro, sutartys pasirašytos turint omeny, kad treneris gali išeiti.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad per birželį klubas pranešė sudaręs sutartis su trimis žaidėjais. Pirmiausia paskelbta apie atvykstantį 25-erių amerikietį gynėją Steve‘ą Vasturia, netrukus pranešta, kad į „Žalgirį“ sugrįžta atakuojantis gynėjas Tomas Dimša, apsivilkti stipriausios Lietuvos ekipos marškinėlius šansą gavo ir 18-metis „centras“ Marekas Blaževičius.

Šaras buvo unikalus

„Labiausiai įstrigs ambicija nugalėti. Nors jo čia fiziškai neliks, stengsimės, kad ta ambicija, nugalėtojo mentalitetas išliktų, kad tikėtume galintys įveikti bet kurį priešininką“, – paprašytas įvardyti, kuo Š. Jasikevičius buvo išskirtinis, kalbėjo P. Motiejūnas.

Visgi „Žalgirio“ direktorius pripažino netikintis, kad galima nukopijuoti tai, ką darydavo Šaras. Jis yra unikalus ir išvykus šiam specialistui, klubo vizija tikrai keisis, nors su fanų palaikymu, žinoma, bus mėginama išlikti pergalių kelyje.

P. Motiejūnas įsitikinęs – antro tokio kaip Š. Jasikevičius nerasi / R. Tenio nuotr.

Šiuo metu ekipa planus dėliojasi mąstydama apie tai, kad ateinančiame sezone fanams bus leista lankytis rungtynėse. Numatoma žaisti pilnoje arenoje, nors ruošiamasi antrosios koronaviruso bangos variantui, neatmetama, kad Eurolyga gali uždrausti fanams žiūrėti rungtynes gyvai ir tam atvejui yra numatytas „Žalgirio“ biudžeto kirpimo planas.

„Su visais žaidėjais tariamasi, kai kurių laikai jau baigiasi, su kitais dar liko kelios savaitės. Ir su potencialiais treneriais kalbėsime taip, lyg žaidėjai lieka. Rašydamiesi kontraktus galvojome apie ilgalaikę strategiją“, – komplektacijos niuansus komentavo P. Motiejūnas, pridūręs, kad galbūt bus ieškoma krepšininkų su didesne patirtimi.

Dominavo Lietuvoje ir iškėlė „Žalgirį“ Europoje

Kaip ketvirtadienį rašyta „Žalgirio“ pranešime žiniasklaidai, Kauno ekipoje profesionalaus krepšininko karjerą 2014-aisiais metais pabaigęs Š. Jasikevičius iš pradžių komandos trenerių štabe dirbo trenerio asistentu, o 2016-aisiais pats perėmė komandos vairą į savo rankas.

Dirbdamas vyriausiuoju ekipos treneriu jis penkis kartus su komanda tapo Lietuvos krepšinio lygos čempionu, tris kartus iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę bei tris kartus buvo pripažintas geriausiu Lietuvos krepšinio lygos treneriu.

Bene skambiausias Šaro pasiekimas su „Žalgiriu“ – patekimas į 2018-ųjų metų Eurolygos finalo ketverto varžybas ir ten iškovota trečioji vieta. Kauno „Žalgiriui“ naujo trenerio tenka ieškoti pirmą kartą nuo 2016-ųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA