Neįprastas vaizdas: po kauniečio kiemą miesto centre slampinėjo briedis | Kas vyksta Kaune

Neįprastas vaizdas: po kauniečio kiemą miesto centre slampinėjo briedis

Stop kadras

Vakar ankstų rytą kauniečio Skirmanto kiemą aplankė netikėtas svečias. „Kas vyksta Kaune“ redakcijai atsiųstame vaizdo įraše matyti, kad briedis nuosavų namų kvartale jaučiasi lyg savas, tačiau pabaidžius žvėrį – nekontroliuojami miško gyventojo veiksmai gali tapti ne tik vairuotojų kliūtimi, bet ir gyventojų išgąsčio priežastimi.

„Tarp geležinkelio stoties ir tunelio šiąnakt klaidžiojo briedis. Gal kam nors reiktų pranešti? Nes aplink vien gatvės. Gal įsidrąsino pro tunelį? Pernai buvo ir stirna“, – briedžio vizitą komentavo vaizdo įrašą atsiuntęs kaunietis.

Netikėtas svečias į skaitytojo kiemą atslinko ketvirtadienį apie 6.13 val. ryto, apsidairęs ir patikrinęs teritoriją briedis netrukus pasišalina, tačiau neatsispyręs gražiai prižiūrėtam kiemui, o galbūt ir beieškodamas kažko skanaus – sugrįžta.

Ilgainiui, išdidžiam ilgakojui kelią pastoja tvora, bet sunkumų tai nesukelia. Grakščiu šuoliu briedis peršoka tvorą ir nukeliauja geležinkelio stoties gyvenamųjų namų kvartalo gatvele.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ yra sakęs Lietuvos zoologijos sodo vyriausiasis biologas Benas Arūnas Noreikis, briedžio apsilankymas mieste nėra įprastas reiškinys, tačiau ir ne pirmas kartas.

„Tai ne pirmas kartas, kad Kauno mieste vaikšto briedis, per pastaruosius keletą metų, gal 10-15 yra buvę tokių atvejų. Kad atklydo nieko tokio, miestas plečiasi, jų buveinės plečiasi, jie migruoja, miestas užkirtęs migracijos kelius. Naktį, kai ramu, jie keliauja per miestą“, – yra sakęs B. A. Noreikis.

Specialistas tąkart taip pat nurodė, kad svarbiausia gyvūnams netrukdyti ir jų nebaidyti. „Jeigu bus pabaidytas, gali bėgti gilyn į gyvenamuosius kvartalus ir sukelti sumaištį“, – įspėjo biologas.

Miesto centre kanopinių žinduoliai pasirodo jau ne pirmą kartą. Naujienų portalas visai neseniai yra rašęs apie stirną pasirodžiusią prie Žaliakalnio funikulieriaus. Taip pat ir apie ilgakojes stirnaites besilankančias Šančiuose.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA