Valstybė ruošiasi galimai antrai koronaviruso bangai: perka apsaugos priemones ir medicinos įrangą | Kas vyksta Kaune

Valstybė ruošiasi galimai antrai koronaviruso bangai: perka apsaugos priemones ir medicinos įrangą

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ruošdamasi galimai antrai koronaviruso bangai, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) perka daugiau apsaugos priemonių, medicinos įrangos ir medikamentų. Gydymo įstaigos bus aprūpintos papildomais dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatais, švirkštinių pompų sistemomis ir asmens apsaugos priemonėmis (AAP), o į valstybės medicinos atsargų rezervą planuojama įsigyti AAP už 14 mln. eurų.

Šiuo metu atviro konkurso būdu yra vykdomi keturi tarptautiniai pirkimai, atplėšus vokus yra vertinami tiekėjų pateikti pasiūlymai.

Gydymo įstaigoms perkama 100 dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų ir 300 švirkštinių pompų sistemų, taip pat papildomos būtinų vaistų atsargos, rašoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Asmens apsaugos priemonių rezervas bus papildytas FFP2 respiratoriais, vienkartinėmis kaukėmis, kombinezonais ir antbačiais, kurių vertė apie 11 mln. eurų.

Ruošiantis galimai antrai koronaviruso bangai, į valstybės medicinos atsargų rezervą planuojama įsigyti AAP už 14 mln. eurų, kurių užtektų aprūpinti sveikatos priežiūros sistemą 30-čiai dienų.

Liepos mėnesį Lietuvą taip pat turi pasiekti paskutiniai trys konteineriai su AAP, anksčiau įsigytomis Kinijoje.

SAM primena, kad pasibaigus karantinui gydymo įstaigos nebegauna AAP iš valstybės rezervo ir pačios privalo aprūpinti darbuotojus kasdienėmis apsaugos priemonėmis, organizuoti jų pirkimą ir sandėliavimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA