Koronaviruso pandemijai atminti – Vilties moneta | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso pandemijai atminti – Vilties moneta

Lietuvos banko ir R. Tenio nuotr. "Kas vyksta Kaune" montažas

Šiandien Lietuvos bankas į apyvartą išleidžia kolekcines 5 eurų sidabro ir 1,50 euro vario ir nikelio lydinio Vilties monetas, jos įamžina žmonių bendrystę ir solidarumą koronaviruso pandemijos akivaizdoje.

„Vilties moneta yra simbolis, įrodantis, kad mes galime išgyventi sunkumus, kad ir tamsiausiu metu ateiname į pagalbą, susitelkiame ir dirbame vieni kitų labui. Kartu ši moneta yra ir galimybė pagerbti kiekvieną, prisidėjusį suvaldant pandemiją, – pradedant medikais ir baigiant kiekvienu Lietuvos žmogumi – sąžiningai besilaikiusį visų rekomendacijų, dirbusį, mokiusį namuose vaikus, palaikiusį artimuosius“, – pranešime spaudai sako Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja Asta Kuniyoshi.

Viltis „suteikia jėgų eiti per gyvenimą. Tačiau kokia yra matoma vilties išraiška? Ji pasireiškia darbais“, – rašoma kartu su moneta išleidžiamame lankstinuke.

Vienoje Vilties monetos pusėje – šviesos spinduliu apšviesti 2020-ieji, pagrindinis Vilties monetos simbolis. Nuo metų skaitmenų krintantis šešėlis suformuoja tarptautinį nelaimės signalą SOS.

Minimalistiniame monetos averse vaizduojama matavimų prietaiso rodyklė, pasiekusi pavojingą ribą: 5 eurų sidabro monetoje ši riba – raudona spalva. Penkių eurų Vilties monetos briaunoje iškaldinti žodžiai lotynų ir lietuvių kalbomis „Post tenebras spero lucem“ – „Po tamsybių viliuosi šviesos“. 1,50 euro monetos briauna yra rantuota.

Monetos grafinio dizaino autorė Marija Marcelionytė-Paliukė. Moneta nukaldinta UAB Lietuvos monetų kalykloje. Penkių eurų sidabro Vilties moneta išleidžiama 2 500 vnt., o 1,50 euro vario ir nikelio lydinio moneta 30 000 vnt. tiražu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA