Seimas baigė pavasario darbus: ši sesija buvo istorinė | Kas vyksta Kaune

Seimas baigė pavasario darbus: ši sesija buvo istorinė

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Antradienį parlamentarai baigė pavasario sesiją. Rugsėjo 10-ąją šios kadencijos Seimas rinksis į paskutinę savo sesiją.

„Ši Seimo pavasario sesija buvo istorinė. Lietuva turėjo įprasti gyventi išskirtinėmis ir bauginančiomis aplinkybėmis. Tuo pačiu metu reikėjo ruoštis ir galimam beprecedenčiam sunkmečiui. Darėme daug, kad operatyviai ir kryptingai reaguotume į pandemijos grėsmes. Tai buvo vienos prasmingiausių vienybės akimirkų“, – baigiamojoje kalboje sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Anot jo, ištikus pandemijos krizei parlamentarai pademonstravo susitelkimą priimdami sprendimus.

Seimo vadovo teigimu, nepaisant to, kad dėl koronaviruso grėsmės Seimo posėdžiai kurį laiko nevyko ir dėl to priekaištavo opozicija, pavasario sesijoje surengta daugiau plenarinių posėdžių nei planuota.

„Pavasario sesijoje buvome suplanavę 48 Seimo plenarinius posėdžius. Jų įvyko 52. Sesijos darbų programoje buvo numatyti svarstyti 583 įstatymų projektai, prie kurių svarstymui buvo pateikta 118 projektų papildomai (…) Šie skaičiai iliustruoja kokiu tempu teko prisitaikyti prie besikeičiančios situacijos. Šiandien galime pasidžiaugti darbo pandemijos metu rezultatais“, – teigė jis.

V. Pranckietis sakė, kad į rudens sesiją parlamentarai susirinks jau pačiame Seimo rinkimų įkarštyje.

„Dėl to naudodamasis proga, aš norėčiau kreiptis į visus, kurie stebi, kurie turi mums kritikos ir turi idėjų pokyčiams ir Lietuvos sėkmei, – dalyvaukite ateinančiuose rinkimuose, rinkite ir prisiimkite atsakomybę. Tai gali turėti daug formų. Nuo savanorystės agituojant tuo, kuo tiki, iki savo kandidatūros kėlimo, nuo darbo rinkimų komisijoje iki rinkimų stebėjimo – kviečiu visus imtis iniciatyvos ir neatiduoti jos kitam“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

Pagal Konstituciją, Seimo pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Į rudens sesiją parlamentarai rinksis rugsėjo 10 dieną.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA