Įkurtuves minintis Maironio muziejus kviečia apsilankyti nemokamai | Kas vyksta Kaune

Įkurtuves minintis Maironio muziejus kviečia apsilankyti nemokamai

Maironio muziejus / R. Tenio nuotr.

Birželio 28-ąją Maironio lietuvių literatūros muziejus mini savo įkūrimo dieną ir kviečia kauniečius švęsti kartu. Paskutinį birželio sekmadienį užsukti į muziejų galima nemokamai, o čia lauks ne tik ekspozicijos, bet ir specialūs šventiniai renginiai.

Kaip skelbiama Maironio lietuvių literatūros muziejaus pranešime, 14 val. vyks neskubrus pasivaikščiojimas po vasariškai žaliuojantį Maironio sodą. 1909 m. Kauno senamiestyje nusipirkęs rūmus ir žemės sklypą iki pat Nemuno, žinomas kunigas ir poetas užveisė sodą – su vaismedžiais, krūmais, gėlynais, daržais.

Maironis sodino, skiepijo, kasė lysves, nurodydavo, kur kokias gėles sėti, kad jos džiugintų akį. Mokėjo augalus gydyti nuo kenkėjų, turėjo receptų, pats purkšdavo. Po darbų užsivilkęs drobinį paltą, užsidėjęs šiaudinę skrybėlę, išeidavo pasidarbuoti į sodą.

Žinoma, ši erdvė nuo Maironio laikų gerokai pasikeitusi, tačiau tokia pati graži, todėl miestiečiai kviečiami į ekskursiją „Pasivaikščiojimas po Maironio sodą“, kurios metu su bus galima gėrėtis į valias. Tiesa, būtina registracija tel. 837 207608.

14.30 val. muziejuje bus apdovanoti piešinių konkurso „Nuo kalno upėn ritasi peizažas…“ ir literatūrinės pasakos konkurso laureatai, o 15 val. numatoma atidaryti naują kilnojamąją Maironio lietuvių literatūros muziejaus istorijos parodą.

1936 m., minint poeto, kunigo Jono Mačiulio-Maironio mirties metines, jo namuose įkurtas muziejus. Praėjus ketveriems metams po poeto mirties Maironio bute buvo įrengti ir atidaryti trys memorialiniai kambariai, o vėliau muziejus patyrė daugybę pertvarkų ir transformacijų. Visa tai bus galima pamatyti ir ištyrinėti naujoje parodoje.

16 val. Maironio sodelyje, pritariant gamtos garsams, skambės eilės ir muzika. Lankytojų lauks jaukus rašytojo, bardo Mindaugo Valiuko autorinis dainų ir poezijos vakaras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA