Kauniečius pasiekė įspėjimas: atslenka škvalas su smarkiais vėjo gūsiais | Kas vyksta Kaune

Kauniečius pasiekė įspėjimas: atslenka škvalas su smarkiais vėjo gūsiais

Asociatyvi / Skaitytojų nuotr.

Šeštadienio popietę telefonai suskambo skelbdami apie popiet galinčias susidaryti ekstremalias oro sąlygas. Pranešama apie ateinančias stiprias audras, kurios siaus iki pat vidurnakčio.

Kaip šeštadienį, apie 13.45 val, informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, birželio 27 d., nuo 16 val. iki vidurnakčio, pradedant pietvakariniais rajonais, šalyje vietomis kils škvalas.

Vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s, kai kur – iki 24 m/s. Gyventojai įspėjami pasirūpinti savo gyvybės ir turto saugumu bei raginami perspėti kitus.

Pranešimai į mobiliojo ryšio telefonus išsiųsti Alytaus, Marijampolės, Kauno ir Vilniaus apskričių gyventojams. Daugiau informacijos apie ekstremalias oro sąlygas pateikiama Lietuvos pasirengimo ekstremalioms situacijoms ir Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos portaluose.

Kaip savaitės pabaigoje prognozavo sinoptikai, po vasariškų šeštadienio liūčių sekmadienį karštis jau nebus toks alinantis. Prapliups lietūs, griaudės perkūnija, prasidėjus naujai darbo savaitei oras toliau vės ir antradienį šils tik iki 22 laipsnių.

Detalią Kauno orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA