Atnaujintas SAM sąrašas: pridėta naujų šalių iš kurių grįžus teks izoliuotis | Kas vyksta Kaune

Atnaujintas SAM sąrašas: pridėta naujų šalių iš kurių grįžus teks izoliuotis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atnaujino labiausiai koronaviruso infekcijos (COVID-19) paveiktų šalių sąrašą, o atvykstantiems iš jų nuo pirmadienio bus privaloma izoliuotis.

Iš labiausiai paveiktų šalių sąrašo išbrauktos Centrinės Afrikos Respublika, Džibutis, Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos karalystė, Kaimanų salos, San Marinas, Sent Vinsentas ir Grenadinai, bet įtrauktos devynios naujos valstybės – Albanija, Antigva ir Barbuda, Bosnija ir Hercegovina, Ekvatoriaus Gvinėja, Guamo teritorija, Kazachstanas, Kirgizija, Kosovas ir Salvadoras. Šis sąrašas įsigalioja nuo pirmadienio, birželio 29 d.

Paveiktomis laikomos tos šalys, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų, rašoma SAM pranešime spaudai.

Numatyta, kad iš paveiktų šalių sąraše esančių valstybių sugrįžusieji ar atvykusieji per 24 valandas turi užsiregistruoti, pateikdami savo duomenis Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC). Tokiems asmenims bus privaloma 14 dienų izoliacija, net jeigu per paveiktą šalį jie vyko tranzitu.

COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) paveiktų šalių sąrašas / SAM nuotr.

Tokia tvarka galioja ir iš šių šalių grįžtantiems Lietuvos piliečiams, ir leidimą atvykti turintiems užsieniečiams.

Labiausiai paveiktų valstybių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną savaitę, atsižvelgiant į epidemiologinius rodiklius užsienio šalyse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA