Prieš pajamų deklaravimo terminą – antplūdis mokesčių inspekcijoje: dirbs ir šeštadienį | Kas vyksta Kaune

Prieš pajamų deklaravimo terminą – antplūdis mokesčių inspekcijoje: dirbs ir šeštadienį

delfi.lt / Edgaras Savickas 2020/06/26 17:07
Asocaityvi/R. Tenio nuotr.

Šiuo metu laisvų vietų gyvoms individualioms konsultacijoms iki liepos 1 dienos (imtinai) didžiuosiuose Lietuvos miestuose nebėra, sako Valstybinės mokesčių inspekcijos mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Ji praneša, kad artėjant deklaravimo pabaigai, VMI mato tikrai nemažą gyventojų susidomėjimą gyvomis konsultacijoms, todėl atsižvelgiant į tai, kad didžiausias pageidaujančių atvykti srautas stebimas Vilniuje ir Kaune, nuo birželio 12 dienos prailgintas šių padalinių darbo laikas, dirbama ir numatytais laisvadieniais (birželio 20, 24 dienomis), taip pat šeštadienį (birželio 27 dieną).

„Siekiant užtikrinti gyventojų ir darbuotojų saugumą, atvykstančių į VMI klientų srautas vis dar reguliuojamas. Tai reiškia, jog klientai, norintys atvykti gyvai konsultacijai, turi iš anksto užsiregistruoti VMI svetainėje skelbiamais telefonais arba paskambinus į 1882. Numatytu registracijos laiku atvykę klientai yra nedelsiant aptarnaujami, jiems nereikia laukti eilėse“, – komentare „Delfi“ sakė ji.

S. Aliukonytė-Šnirienė paaiškino, kad apsilankymui gyventojai registruojami kelioms dienoms į priekį, maksimalus priimamų klientų skaičius per dieną negali būti didesnis kaip 2,5 tūkst. klientų visoje Lietuvoje.

„Šiuo metu laisvų vietų gyvoms individualioms konsultacijoms iki liepos 1 dienos (imtinai) didžiuosiuose Lietuvos miestuose nebėra, tačiau gyventojai vis dar gali užsiregistruoti ir atvykti į e. prieigos zonas, kuriose deklaracijas asmuo pildo savarankiškai, tačiau kilus klausimams, galima kreiptis į kartu patalpoje esantį ir konsultuojantį VMI specialistą.

Tokių vietų Lietuvoje iki liepos 1 dienos – dar apie 800. Tuo tarpu kituose VMI aptarnavimo padaliniuose, ypatingai mažesniuose miestuose, atvykti individualioms konsultacijoms laisvų vietų iki liepos 1 dienos dar yra kiekvienoje iš apskričių (daugiausia laisvų vietų gyvoms konsultacijoms likę Ukmergėje, Tauragėje, Utenoje, Trakuose, Pakruojyje)“, – sakė VMI atstovė.

Kaip rodo pirmųjų birželio savaičių apsilankymų suvestinė, didelė dalis atvykusiųjų konsultuotis gyvai savo klausimus gana paprastai galėtų išspręsti pasinaudoję mokesčių konsultantų pagalba telefonu, konsultacijas telefonu šiemet teikia mokesčių specialistai visoje šalyje (skelbiami VMI interneto svetainėje), tad raginama gyventojus iki liepos 1 dienos išbandyti pajamų deklaravimo vedlį ir savarankiškai, prisijungus prie EDS.

„Gyventojų patogumui, telefonu 1882 Mokesčių informacijos centro darbuotojai juos konsultuos ir šeštadienį (rytoj). Savarankiškai aktualią informaciją, paaiškinimus, atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus galima rasti paspaudus čia ir VMI „Youtube“ kanale.

Tiems, kurie neturi galimybės naudotis VMI e. paslaugomis, primename, kad deklaraciją pateikti nuotoliniu būdu padeda ar gali pateikti už juos VMI konsultantai ir paskambinus telefonu 1882. Net ir tokiu atveju, kai, pavyzdžiui, gyventojui pildant deklaraciją reikia pateikti su NT pardavimu susijusių dokumentų duomenis, fiziškai dokumentų atnešti VMI nereikia, užtenka prašomus duomenis pateikti konsultantui telefonu.

Šių metu deklaravimo statistika rodo, jog šiemet daugiau gyventojų pajamas deklaravo savarankiškai, kadangi EDS vedlio dėka deklaracijas e. būdu pateikti yra paprasčiau. Šiuo metu pajamas jau deklaravo kiek daugiau nei milijonas (1,12 mln.) gyventojų. Lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai, matome, kad gyventojai deklaracijas šiemet teikia ir aktyviau.

Iki deklaravimo pabaigos likus 10 dienų, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, pajamas deklaravo apie 202 tūkst. gyventojų daugiau, taip pat apie 51 tūkst. individualią veiklą vykdančių gyventojų daugiau nei pernai“, – rašoma „Delfi“ pateiktame komentare.

Daugiau naujienų galite skaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA