Du žmones Kėdainių rajone užmušusį ukrainietį pareigūnai vijosi kelis kilometrus | Kas vyksta Kaune

Du žmones Kėdainių rajone užmušusį ukrainietį pareigūnai vijosi kelis kilometrus

V. Tamulio, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Penktadienio naktį Kėdainių rajone įvykus avarijai, kurios metu žuvo du jauni vyrai, pareigūnai daugiau papasakojo apie kraupų eismo įvykį. Pasirodo, „Mercedes-Benz“ didžiuliu greičiu skriejęs neblaivus ukrainietis buvo persekiojamas, kai Josvainių kaime rėžėsi į kitą automobilį.

Pamatęs pareigūnus, stoti nė nemanė

Kaip žurnalistams penktadienį priminė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininko pavaduotojas Darius Pliavga, šiandien naktį, apie 1 val., gautas pranešimas, kad „Mercedes-Benz“ markės automobiliu važiuoja galimai neblaivus vairuotojas.

„Policijos pareigūnai tikrino šią informaciją, pamatė automobilį, teko keisti vairavimo kryptį, įjungti specialūs policijos signalai, tačiau vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti ir padidino greitį“, – pasakojo D. Pliavga.

D. Pliavgos teigimu, pareigūnų stabdytas vairuotojas nuskuodė tolyn / R. Tenio nuotr.

Anot jo, automobilis buvo persekiojamas apie 4-5 km iki Josvainių kaimo, kur įvyko nelaimė – greitį viršijęs „Mercedes-Benz“ vairuotojas susidūrė su ta pačia kryptimi judėjusia „Audi“ transporto priemone. Žuvo du pastaruoju automobiliu važiavę 1998 m. ir 2001 m. gimę vaikinai – informacijos, kad greitį būtų viršiję ir jie, nėra.

Tuo metu „Mercedes-Benz“ vairuotojas viršijo greitį labai stipriai. „Nenustatėme, tačiau gyvenvietėje leidžiama važiuoti 50 km/val. greičiu, o vyras, manau, lėkė daugiau nei 150 km/val. (…) Abu automobiliai registruoti Lietuvoje, tačiau negalime skelbti, kam jie priklauso – tai ikiteisminio tyrimo duomenys“, – komentavo Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojas.

Gresia kalėjimas

Avariją sukėlęs 1970 m. gimęs Ukrainos pilietis šiuo metu, D. Pliavgos žiniomis, gyvena ir dirba Kėdainių mieste. Jam buvo suteikta medicininė pagalba Kėdainių ligoninėje, tačiau dabar vyras policijos pareigūnų pervežtas ir saugomas Kauno gydymo įstaigoje.

„Preliminariais duomenimis, vairuotojas buvo neblaivus. Dėl sveikatos būklės girtumo patikrinimas nebuvo atliekamas įvykio vietoje, tačiau paimti kraujo mėginiai tyrimams atlikti. Nuo policijos jis bėgo, tikriausiai, turėdamas tikslą išvengti atsakomybės, kitos priežasties mes nežinome“, – dėstė D. Pliavga.

Jis pažymėjo, kad bus kreiptasi dėl asmens suėmimo pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. 6 d., kai eismo įvykis, kurio metu žuvo žmogus, sukeliamas esant neblaiviam. Už tai numatytas laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra. Jeigu bus leista vyrą suimti, pareigūnai jį toliau saugos ligoninėje. Procesas vyks už akių, įtariamas dabar jame dalyvauti negali. Paklaustas, ar dėl įvairių sunkinančių aplinkybių vairuotojas gali būti teisiamas už nužudymą, D. Pliavga svarstė, kad dėl veikos perkvalifikavimo nuspręsti turi prokurorai.

„Turime duomenų apie tam tikrus vairuotojo anksčiau padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus“, – pridūrė Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojas, nurodęs, „Mercedes-Benz“ transporto priemonėje be alkoholio kitų neleistinų daiktų nerasta.

Iš sumaitotų automobilių vadavo ugniagesiai

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Policijos departamento duomenimis, birželio 26 d., apie 1.25 val., Kėdainių rajone, kelio Aristava–Kėdainiai–Cinkiškis 17-ame km, automobilis „Mercedes Benz C 180“, vairuojamas galimai neblaivaus 1970 m. gimusio vyro, atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Audi A4“. Šis nuo smūgio nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į medį.

„Mercedes-Benz“ po smūgio dar rėžėsi į namą, iš abiejų automobilių nieko neliko / V. Tamulio nuotr.

„Mercedes Benz C 180“ po smūgio nuvažiavęs nuo kelio atsitrenkė į namą, eismo įvykio metu žuvo automobilio „Audi A4“ 1998 m. gimęs vairuotojas ir 2001 m. gimęs keleivis, automobilio „Mercedes Benz C 180“ vairuotojas paguldytas į ligoninę.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad buvo prispausti buvo visi trys automobiliuose sėdėję asmenys, jie hidrauline gelbėjimo įranga išlaisvinti ir perduoti medikams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA