Manfredas, „shishi“ ir D. Ščiuka atidarė KKC terasos vasaros sezoną | Kas vyksta Kaune

Manfredas, „shishi“ ir D. Ščiuka atidarė KKC terasos vasaros sezoną

S. Petkaus nuotr.

Kaunas turi naują lauko renginių ir laisvalaikio erdvę gryname ore, po atviru dangumi, kurią nuo lietaus saugo didžiausias mobilus stogas Lietuvoje. Kauno kultūros centro komanda terasoje ruošia daugybę įvairaus pobūdžio renginių, aktualių įvairaus amžiaus miesto gyventojams ir svečiams.

Ketvirtadienį, birželio 25 d. vakarą, naują džiazo koncertų ciklą terasoje atidarys Tomo Razmaus, Leonardo Bėkšos ir Arno Mikalkėno trio, o penktadienį elektroninės muzikos atstovas Zakmina su klausytojais dalinsis savo selekcijos subtilybėmis, rašoma KKC pranešime žiniasklaidai.

Kaip ir minėta, renginių, numatytų jaukioje Kauno kultūros centro terasoje, yra daug ir kiekvienas turės galimybę išsirinkti jiems aktualiausią ir įdomiausią – pradedant atvirais pašnekesiais su fotožurnalistu Artūru Morozovu, baigiant KKC meno kolektyvų pasirodymais, muzikos mugėmis ar džiazo vakarais.

Renginių maratoną Kauno kultūros centro terasoje dar birželio 11 d. pradėjo vieną po kito kūrinius ir įvairiausius miksus iš paslaptingos skrynios traukiantis Manfredas Bajelis. Vakaro metu Kauno miesto gyventojai ir svečiai mėgavosi pamėgto baro Vytautas/Kęstutis teikiamais gėrimais ir klausydamiesi negirdėtų melodijų vakarui bėgant grimzdo į birželio tamsą terasoje.

KKC terasos vasaros sezono atidarymas / D. Stankevičiaus nuotr.

Po keletos dienų į Kauno kultūros centro terasą vėl grįžo muzikos garsai – šįkart scena atiteko neliūdnam trio iš Vilniaus pavadinimu „shishi“ ir Aistei Reginai, kurios selekcijoje pinasi galybė skirtingų garsų.

Žmonės nesikuklindami šoko ir gėrėjosi melodijomis, skambančiomis Kauno miesto centre esančioje terasoje, ir kitų pasirodymų metu, kuomet stovėdami už pulto su klausytojais savo plokštelių kolekcijomis dalinosi Klemas ir geros muzikos ambasadorius DJ Erichas. Kiek kitokių garsų mėgėjus džiugino folkloro vakaras „Prašom, svečiai, kieminėt“, kuris buvo skirtas liaudies muzikos klausytojiems, išsaugojusiems mūsų tapatybės esmę.

Meno mėgėjus pritraukė vykęs plenero „Kaunas tapyboje, tapyba Kaune“ atidarymas, kuris Kauno miesto tema buvo organizuojamas antrą kartą. Žmonės buvo kviečiami žvalgytis po Kauno kiemus ir jiems pateikti savąją refleksiją, ragindami rasti savąjį ryšį su konkrečia erdve, įvykių ar vieta.

Kitos dienos vakarą buvo organizuojamas Kauno kultūros centro fotostudijos „Creo“ atviras pokalbis su Dainiumi Ščiuka, kurio metu kartu su būriu žiūrovų fotografas dalinosi savo sėkmės istorija ir ateities planais. Liepos 8 d. 20 val. pašnekovo kėdėje sėdės daugeliui pažįstamas fotožurnalistas A. Morozovas.

KKC terasos vasaros sezono atidarymas / G. Mitkutės nuotr.

Vasarai pamažu įsibėgėjus, Kauno kultūros centras pradeda naują džiazo koncertų ciklą, kurį terasoje birželio 25 d. vakarą atidarys Tomo Razmaus, Leonardo Bėkšos ir Arno Mikalkėno trio. Pasirodymo metu autoriai pristatys tradicinio „Jazz organ trio“ formato programą, kurioje skambės įvairiausios originalios kūrėjų kompozicijos ir džiazo standartai. Raginame pasižymėti šį renginį kalendoriuje ir prablaškyti savas mintis džiazo koncerte!

Vienas perspektyviausių ir daugiausiai jaunųjų Lietuvos elektroninės muzikos atlikėjų padangėje kuriantis Lukas Zeringis, dar žinomas kaip Zakmina, KKC terasos scenoje už pulto stos birželio 26 d. Nuo 2018 m. savo kūrinius žymiausiuose leidybinėse kompanijose leidęs atlikėjas penktadienio vakarą šokdins visus užsukusius pasimėgauti muzikos garsais ir gardžiais šaltais gėrimais.

Terasoje bus pramogų ir vaikams. Birželio 27 d. popietę Kazio Binkio teatro pramoginė programa vaikams „Linksmojo laivelio kelionė“ praskraidrins nusistovėjusią mažųjų kasdienybę ir kartu su edukatore Nida Žilinskiene jie turės galimybę pasinerti į žaislų kelionę linksmuoju laiveliu.

Birželio 28 d. Kauno kultūros centro terasoje vyks pirmoji muzikos mugė. Joje laukiami visų stilių ir formatų pardavėjai, tačiau didžiausias mugės dėmesys yra skiriamas elektroninės muzikos vinilinėms plokštelėms ir soul, funk, disco, jazz, reggae muzikai.

Raginame atnaujinti savo fonoteką ir pasimėgauti Dideli Kompaktai ir Discotag muzikos garsais. Po savaitės terasoje bus ir kiek kitokių melodijų! Sceną užleisime poetiškos ir brandžios kūrybos atstovui „Kabloonak“, kurio kuriama muzika yra saugus uostas tiems, kurių pilkąsias ląsteles jau kiek per daug išvargino užtikrintai šaižus šiuolaikinio miesto ritmas.

Koncerto metu daugelio mylimas baras Vytautas/Kęstutis kiekvieną lankytoją atgaivins gėrimais, o kultūros centro komanda užtikrins jaukumą terasoje. Iki pasimatymo ten!

KKC terasos vasaros sezono atidarymas / D. Stankevičiaus nuotr.

Terasoje kauniečius buriančius renginius Kauno kultūros centro komanda planuoja organizuoti iki šaltojo sezono pradžios, nes mobilusis stogas užtikrina įvairiausiems įvykiams palankią aplinką! KKC kviečia tiek šiokiadieniais, tiek savaitgaliais mėgautis baro Vytautas / Kęstutis ruošiamu gardžiu maistu bei šaltais gėrimais ir pamažu planuotis savo vakarus jaunatviškoje ir jaukioje terasoje, esančioje pačiame Kauno miesto centre.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA