Savaitgalį „Nemuno žiede“ vėl karaliaus automobiliai: startuos „Kaunas Grand Prix“ | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį „Nemuno žiede“ vėl karaliaus automobiliai: startuos „Kaunas Grand Prix“

R. Tenio nuotr.

Šį šeštadienį Kačerginės „Nemuno žiedas“ taps tikru rojumi automobilių sporto mėgėjams ir entuziastams. Į „Kaunas Grand Prix“ iš visų Baltijos šalių suvažiavę vairuotojai duos startą naujam 2020 metų lenktynių sezonui.

Lietuvoje atšaukus karantiną ir Baltijos valstybėms atsidarant, vairuotojai iš šių šalių siekia vėl išmėginti savo jėgas. Būtent šį savaitgalį išsipildys ilgai laukta lenktynininkų svajonė. Legendiniame „Nemuno žiede“ griaudės jau senokai trasoje matytos lenktynės „Kaunas Grand Prix“.

Renginys buvo suplanuotas beveik prieš metus, tačiau tada buvo nutarta turėti tik dvi istorinių automobilių klases, kaip „Lada“ ir „Volga“. Pasaulyje pasklidus koronaviruso pandemijai bei sumažėjus lenktynininkų skaičiui, organizatoriai „Baltic Touring Car Championship“ pergalvojo lenktynių eigą suteikdami galimybę dalyvauti kuo didesniam dalyvių skaičiui.

Kaip skelbia lenktynių organizatoriai, renginys prasidės jau šį penktadienį – nuo 17 val. Iš pat pradžių vyks bandomieji važiavimai, o įdomioji dalis lauks šeštadienį. Vidury dienos prasidės pirmosios kvalifikacinės „Nankang Endurance Academy“ varžybos, o pačios lenktynės prasidės vakare, apie 19 val.

Tarp visų šių renginių vyks gerai žinomų klasių – „BTC 1“, „BTC 2“, „BTC 3“, „BMW 325 Cup“, „GT Open“ bei „VAZ“ ir „Volga“ lenktynės.

Įdomu tai, kad didžioji dalis vairuotojų iš Baltijos šalių atstovaus dviem automobilių gamintojams – BMW ir Honda. Tačiau netrūks ir kitų markių atstovų – „Audi TTRS“ (Edvinas Einikis), „Renault Twingo RS“ (Dovydas Akstinas), „Mitsubishi Colt“ (Auris Motekūnas) bei svečio iš Estijos Sander Kurs „Toyota Yaris“.

Kaip teigia organizatoriai, negalintiems atvykti renginys bus transliuojamas gyvai.

„Mes darysime viską ką galime, kad šis šeštadienis būtų turiningas ir tiems, kurie atvyks į pačias lenktynes, ir tiems, kurie norės palaikyti vairuotojus per atstumą. Mes jau seniai norėjome atvykti į Kauną ir sudalyvauti šiose lenktynėse, ne vienas spėjo pasiilgti šios trasos“, – pasakojo renginio atstovas Andis Meilands.

Atstovas taip pat pridėjo, kad norinčiųjų dalyvauti tikrai netrūksta.

„Registracija į lenktynės vis dar vyksta ir dalyvių sąrašas toliau auga. Tiek dalyvių, tiek užsukusių į renginį žiūrovų laukia ne tik lenktynės, bet ir skanus maistas, gėrimai. Tikrai lauksime visų ir tikimės, kad praleistas laikas bus smagus“, – teigė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA