Kauniečio kompozitoriaus namuose – neeilinis susitikimas su roko ir metalo scenos veteranais | Kas vyksta Kaune

Kauniečio kompozitoriaus namuose – neeilinis susitikimas su roko ir metalo scenos veteranais

Birželio 25 d. 18 val. Kauno miesto muziejaus X erdvės koordinatorių komanda kviečia aplankyti kompozitoriaus Juozo Gruodžio namus, kuriuose vyks susitikimas su tikrais roko ir metalo scenos veteranais, klubo „Lemmy“ atstovais: Simonu Jurkevičium, Darius Šatru, Rosvaldu Sarapinu, Nerijum Vorobėjum.

2016 metais Kaune duris atvėręs klubas „Lemmy“ – metalinio siautulio, industrinio pulso, ar lėtai banguojančios elektronikos erdvė. Užgimęs iš idėjos ir meilės muzikai, šiandien klubas suburia tarptautinio lygio grupes bei entuziastus iš visų Lietuvos pakampių.

Klubas „Lemmy“ buvo atvertas puikiai žinomų roko / metalo scenos aktyvistų, kurių juodo darbo dėka Kaunas dabar yra ryškiausias Lietuvos miestas šioje scenoje. Vyrukai aukoja savo asmeninį laiką tam, kad jų idėja važiuotų toliau, ir per 4 metus jau spėjo užauginti jaunąją neformalų kartą.

Klubo „Lemmy“ atstovai / Organizatorių nuotr.

Renginio metu Kauno miesto muziejaus edukatoriai ves ekskursijas ir kvies miestiečius susipažinti su kompozitoriaus, pedagogo, dirigento, Lietuvos konservatorijos įkūrėjo Juozo Gruodžio namais bei jo gyvenimo retrospektyva.

Dalyvių laukia galimybė išgirsti klubo „Lemmy“ muzikinę selekciją ir įsitraukti į nuoširdžius, atvirus pasikalbėjimus. Pokalbį moderuos Algirdas Šapoka ir Karolis Venclauskas, rašoma Kauno miesto muziejaus pranešime žiniasklaidai.

X erdvė – tai praeitais metais Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriuje duris atvėrusi bendros kūrybos erdvė jaunimui, kurioje kas mėnesį vyksta susitikimai su muzikos kūrėjais ir atlikėjais. Nemažo susidomėjimo sulaukęs neformalių pokalbių su muzikos kūrėjais formatas nėra apibrėžtas ar surežisuotas, dėl to kiekvienas susitikimas yra įtraukiantis ir nenuspėjamas.

„X erdvė prieš karantiną sulaukė nemažo susidomėjimo ir dalyvių skaičiaus. Dėl to nusprendėme, kad vasaros sezonui reikia įdomesnio formato. Kadangi esame muziejus, ieškome sąsajų su praeitimi, iškiliomis asmenybėmis. J. Gruodžio namas pasirodė ideali vieta tęsti pokalbius.

Pagal žymaus architekto Felikso Vizbaro projektą 1932 m. pastatytas, medinį dvarelį primenantis namas ir aplinkinė gamta turi savitą aurą, kuri suteiks mūsų renginiams naujų spalvų“, – teigia Kauno miesto muziejaus X erdvės koordinatorių komanda.

Susitikimas vyks Kauno miesto muziejaus J. Gruodžio skyriuje (Salako g. 18). Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA