Iš praėjusią parą patvirtintų koronaviruso atvejų – vienas asmuo hospitalizuotas Kauno ligoninėje | Kas vyksta Kaune

Iš praėjusią parą patvirtintų koronaviruso atvejų – vienas asmuo hospitalizuotas Kauno ligoninėje

BNS 2020/06/23 11:54
Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Praėjusią parą patvirtinus du naujus koronaviruso atvejus, ši diagnozė nustatyta Kėdainių rajono ir Klaipėdos gyventojams. Nuo koronaviruso pirmadienį mirė uostamiesčio gyventojas, kuris buvo slaugomas Klaipėdos hospise ir patekęs į rizikos grupes tiek pagal amžių, tiek pagal gretutinius susirgimus.

Apie tai BNS informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė. Jos teigimu, Kėdainių rajono gyventojas dirbo ūkyje ir simptomų nejaučia, tačiau yra paguldytas į Kauno klinikinę ligoninę.

„Paskutinį kartą darbe buvo birželio 16 dieną ir dėl kitų sveikatos problemų birželio 21 dieną kreipėsi į Kėdainių ligoninę ir profilaktinio tyrimo metu nustatyta COVID-19 liga“, – sakė visuomenės sveikatos specialistė.

„Pirminiais duomenimis, simptomų nejaučia, bet yra hospitalizuotas Kauno klinikinėje ligoninėje“, – teigė ji. R. Lingienės teigimu, šiuo metu neturima duomenų apie sąlytį turėjusius asmenis – jų sąrašas tikslinamas.

Koronavirusas pirmadienį taip pat nustatytas ir Klaipėdos gyventojui.

„Gauta informacija iš Respublikinės Klaipėdos ligoninės, susirgo 70 metų Klaipėdos miesto gyventojas“, – sakė R. Lingienė.

Ji pridūrė, kad koronavirusas nustatytas asmeniui, kuris turėjo būti guldomas į ligoninę planinei operacijai, susirgęs asmuo simptomų taip pat nejaučia. Epidemiologai taip pat tikslina kontaktinių asmenų sąrašą.

„Pirminiais duomenimis, gyvena vienas, bet kokį sąlytį neigia. Šiuo metu vyksta epidemiologinis tyrimas“, – teigė visuomenės sveikatos specialistė.

Ligoninėse – 18 žmonių, mirė uostamiesčio gyventojas

Ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydoma 18 žmonių, trys iš jų yra reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje.

R. Lingienės teigimu, , su deguonies kaukėmis gydomi septyni žmonės, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma vienam asmeniui.

Nuo koronaviruso pirmadienį mirė uostamiesčio gyventojas, kuris buvo slaugomas Klaipėdos hospise ir patekęs į rizikos grupes tiek pagal amžių, tiek pagal gretutinius susirgimus.

„Gauta informacija iš Klaipėdos paliatyvios pagalbos ir šeimos pagalbos centro, to mūsų vadinamo hospiso. Mirė Klaipėdos miesto gyventojas, gimęs 1950 metais“, – sakė visuomenės sveikatos specialistė.

„Mirties priežastis – COVID-19 liga ir onkologinės sveikatos problemos“, – pridūrė ji.

R. Lingienės teigimu, asmuo hospise buvo slaugomas nuo kovo 19 dienos, o koronavirusas jam nustatytas balandžio 18 dieną.

Tai – 77 mirties nuo koronaviruso atvejis šalyje, dar dešimt koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Koronavirusas iš viso nustatytas 1803 žmonėms, tebeserga 233 asmenys, 1483 – pasveiko, 131 žmogus yra izoliacijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA