Įvairiose Kauno vietose trumpiausią metų naktį sušvis Joninių laužai | Kas vyksta Kaune

Įvairiose Kauno vietose trumpiausią metų naktį sušvis Joninių laužai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Atšaukus karantiną Kaune Joninių miesto savivaldybė neorganizuos, tačiau vietoje masinio renginio vyks daugybė mažesnių, bendruomenėse rengiamų susibūrimų, kurių metu bus paminėta magija apipinta trumpiausia naktis metuose. Vakaro linksmybėse nusimato koncertai, žaidimai, mistiški papročiai ir trumpos nakties dangų nušviečiantys laužai visame mieste.

Pačioje miesto širdyje, Kauno miesto muziejaus Tautinės muzikos skyriaus kiemelyje susirinkusiųjų laukia nemokamas koncertas ir galimybė apsilankyti Tautinės muzikos skyriuje. Programoje nurodyta, jog taip pat laukia ir improvizuotas „Kauno Bandonija“ pasirodymas, o atmosfera miesto centre esančiame kiemelyje spalvins žolynų papuošimai ir galimybė svečiams nusipinti sau po vainiką.

Joninių atgarsiai pasieks ir III Kauno tvirtovės fortą, kuriame netruks žaidimų, laužų ir muzikos, o renginys džiugins kauniečius iki pat aušros. Tiesa, Joninės Magic Edition pavadinimu skambantis renginys įsileis tik ribotą skaičių dalyvių, dėl saugumo reikalavimų, o forto teritorijoje vyks paparčio žiedo paieškos, o tamsiuose požemiuose ieškos burtų.

Tradicinę šventę, kaip ir kasmet surengs Rumšiškių bendruomenė, kur lankytojų jau laukia veiklų gausa. Burtai, senolių išmintis, vainikų plukdymas ir kitos tradicijos palydint Saulę. Vakare susirinkusiųjų laukia gamta dvelkiantis Joninių garsovaizdžio koncertas, kuriame pasirodys „Girių dvasios“, „Vėjopatis“ ir „MigloJE“.

Vidurnaktį Lietuvos liaudies buities muziejuje bus užkurtas tradicinis Joninių laužas, o šventės dalyviai galės prisijungti prie maudynių rasoje. Renginys mokamas, bilietus galima įsigyti tik muziejaus kasose.

Kauno bendruomenės kviečia ne tik apsilankyti šventėse, bet ir prisidėti prie jų organizavimo. Žemųjų šančių bendruomenė kviečia prisidėti prie kuo didesnio laužo sukūrimo, o tai padaryti raginama atsinešant visko, kas tiktų tokiai misijai įgyvendinti (tik ne gamtą teršiančių daiktų).

Laužas ir kiti pasirodymai bus rengiami Nemuno pakrantėje, S. Gimžausko g. 23, priešais Napaleono kalną. Programoje numatyti koncertai ir neregėtos vikingų futbolo varžybos, kurių laimėtojams bus įteikta alaus statinė.

Miesto centre Joninių renginius vainikuos Nemuno saloje „Pakrantėje“ surengtas „Rondo“ koncertas. Čia kauniečiai kviečiami pasitikti trumpiausią naktį, kurios metu ne tik klausys prisiminimus žadinančių kūrinių, bet ir stebės ugnies šou, bei kitus pasirodymus.

Daugiau apie renginius skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA