Kauno „Akropolį“ valdanti bendrovė jau skaičiuoja koronaviruso krizės padarinius (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolį“ valdanti bendrovė jau skaičiuoja koronaviruso krizės padarinius (papildyta)

BNS 2020/06/22 12:58
D. Beržinio nuotr.

Kauno prekybos centro „Akropolis“ valdytoja bendrovė „Kauno audinių projektas“ mano, kad jos pajamos dėl koronaviruso krizės šiemet mažės. Praėjusiais metais įmonės pajamos augo, o šiemet ruošiamasi skaičiuoti prastesnius rezultatus.

„Atrodo, kad COVID-19 poveikis pasaulinei prekybai ir bendrovei gali būti didesnis, nei tikėtasi iš pradžių. Turėsime nuomos pajamų sumažėjimą, kas darys įtaką ir bendriems 2020 metų rezultatams“, – rašoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

Pernai įmonės pajamos augo 3,7 proc. iki 19,25 mln. eurų (iš nuomos ji gavo 13,7 mln. eurų, iš komunalinių ir marketingo paslaugų – 5,5 mln. eurų), ji uždirbo 4,89 mln. eurų grynojo pelno ir metų pabaigoje buvo sukaupusi 17,15 mln. eurų nepaskirstyto pelno.

Prekybos centro valdytoja skelbė šiemet planuojanti atnaujinti 10 proc. nuomojamo ploto: iki 3 tūkst. kv. metų išplėsti parduotuvę „Zara“, atidaryti naujas „Villa“, „4F“ parduotuves, atnaujinti „Deichmann“, „Takko Fashion“, „Levi’s“, „Monton“, „United Colors of Benetton“, „Douglas“ parduotuves.

Pernai įmonė baigė atnaujinti apie 10 tūkst. kv. metrų prekybos centro laisvalaikio ir restoranų zoną, į kurią investavo 10 mln. eurų. Skelbta, jog nors pernai neveikė šeštadalis centro patalpų, nuomininkų apyvarta augo 8 proc. iki daugiau nei 160 mln. eurų.

Vienintelė „Kauno audinių projektas“ akcininkė yra Vokietijos investicijų grupės „Deka“ kompanija „WestInvest Gesellschaft fur Investmentfonds“.

Papildyta 15.37 val.

Situaciją portalui „Kas vyksta Kaune“ pirmadienį pakomentavo Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė:

„Pasaulinė COVID-19 pandemija palietė daugybę verslo sektorių, ne išimtis – ir mažmeninė prekyba. Dėl karantino metu prekybos sektoriui taikytų veiklos ribojimų, kurie buvo kompensuojami nuomininkams suteikiant nuomos mokesčio nuolaidą, nuomos pajamos šiemet mažės. Ši pajamų rūšis mūsų bendrovės veikloje yra vienas pagrindinių pajamų šaltinių, todėl natūralu, kad tai turės įtakos ir bendriems 2020 metų rezultatams.

Visgi mažmeninė prekyba po karantino jau ima atsigauti, o pirkėjai grįžta į prekybos centrus, todėl tikimės, kad nuomininkų veiklai pandemijos poveikis bus mažesnis, nei buvo manyta karantino pradžioje.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA