Į Lietuvą galės atvykti dar daugiau užsieniečių | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą galės atvykti dar daugiau užsieniečių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos pasiūlymui leisti į Lietuvą atvykti užsieniečiams, dėl kurių priimtas sprendimas išduoti jiems nacionalinę vizą ar leidimą gyventi.

„Pateikėme šį pasiūlymą atsižvelgdami į praktines situacijas. Yra priimti teigiami sprendimai dėl dokumentų išdavimo, tačiau šie asmenys negali atvykti jų pasiimti, nes formaliai jie nepatenka į šiuo metu nutarime nurodytas užsieniečių, kuriems nedraudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, kategorijas“, – teigia vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Taip pat šie asmenys negali iš naujo kreiptis dėl naujų dokumentų išdavimo savo kilmės valstybės konsulinėje įstaigoje, nes, kaip minėta, Lietuvoje jau yra priimtas sprendimas jiems išduoti šiuos dokumentus.

Vyriausybė pritarė ir pasiūlymui išduoti leidimus atvykti į Lietuvą aukšto meistriškumo sportininkams, sporto ir fizinio aktyvumo specialistams, instruktoriams ir jų šeimų nariams, rašoma vidaus reikalų ministerijos pranešime žiniasklaidai. Tokį leidimą atvykstantiems ruoštis ir dalyvauti aukšto meistriškumo sporto varžybose išduotų švietimo, mokslo ir sporto ministras.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nurodo, kad leidimas atvykti šios kategorijos užsieniečiams reikalingas norint, kad Lietuvos sportininkai galėtų varžytis ir treniruotis kartu su stipriais varžovais iš užsienio šalių bei tokiu būdu ruoštis svarbiausioms aukšto meistriškumo sporto varžyboms.

Be to, priimtas sprendimas, kad, teikiant socialinės globos paslaugas stacionariose socialinių paslaugų įstaigose, skirtose senyvo amžiaus ir neįgaliems asmenims, grupinio gyvenimo namuose, vaikų globos namuose, bendruomeniniuose vaikų globos namuose ir šeimynose, turi būti užtikrinamos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos.

Socialinės apsaugos ministerija nurodo, kad Lietuvoje šiuo metu yra išduota apie 800 licencijų teikti socialinę globą.

Daugelyje socialinės globos įstaigų yra teikiama socialinė globa senyvo amžiaus asmenims, asmenims su negalia, t. y. asmenims, kuriems COVID-19 infekcija yra itin pavojinga.

Gyvendami institucijose ar kt. tipo socialinę globą teikiančiuose dariniuose, asmenys dažniausiai dalijasi bendromis erdvėmis ir neišvengiamai turi daugiau socialinių kontaktų (su darbuotojais, kitais gyventojais), nei gyvendami šeimoje.

Atsižvelgiant į tai, rekomendacijos dėl visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygų COVID-19 ligos situacijoje teikiant socialinės globos paslaugas (naujai atvykstančių, grįžtančių po gydymo stacionariose sveikatos priežiūros įstaigose asmenų privalomo izoliavimo 14 dienų), gyventojų tyrimų dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) atlikimo, įstaigos veiklos, kai yra karščiuojančių gyventojų ar asmenų, kuriems nustatyta COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) ir pan.), stacionariose socialinės globos įstaigose, šeimynose, grupinio ir bendruomeninio gyvenimo namuose turėtų būti nustatytos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu.

Šie pakeitimai įsigalios nuo rytojaus, birželio 23 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA