Ištyrus Nemuną gyvybei pavojingos taršos nerasta | Kas vyksta Kaune

Ištyrus Nemuną gyvybei pavojingos taršos nerasta

R. Tenio nuotr.

Kaip praneša Aplinkos apsaugos agentūra, jau gauti pirmųjų Nemuno vandens mėginių, paimtų viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai apie žuvų kritimą Baltarusijos teritorijoje dėl galimos Nemuno taršos, tyrimų rezultatai.

Aplinkos ministerijos pranešime žiniasklaidai rašoma, kad šie mėginiai buvo paimti birželio 15 d. aukščiau Druskininkų ir ties Druskininkų kaimu siekiant kuo skubiau nustatyti į Lietuvos teritoriją atitekančio Nemuno vandens kokybę.

Juose, tyrimų duomenimis, daugumos tirtų pavojingų medžiagų (sunkieji metalai, lakieji organiniai junginiai, policikliniai aromatiniai angliavandeniliai, ftalatai, chlorfenoliai, polichlorinti bifenilai) neaptikta, o kelių – tik visai mažos koncentracijos.

Atlikti vandens ekotoksiškumo tyrimai parodė, kad Nemuno vanduo netoksiškas, t. y. nėra pavojingas vandens organizmams.

Birželio 18 d. vandens mėginiai buvo paimti pakartotinai. Dar kartą jie bus paimti šiandien. Šių tyrimų rezultatus planuojama turėti kitos savaitės pradžioje.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad tyrumų priežastis yra į viešuma išlindusi informacija, kad Baltarusijoje esančioje Nemunu atkarpoje gaišta gyvūnai. Ekspertai įtaria, kad dėl to kalta yra į upę leidžiama tarša. Apie tai galite skaityti ČIA.

Nuolat atnaujinamą informaciją apie vandens telkimų temperatūrą galite rasti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA