Į Lietuvą be jokių apribojimų ir toliau galės atvykti užsieniečiai iš 28 šalių | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą be jokių apribojimų ir toliau galės atvykti užsieniečiai iš 28 šalių

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia sąrašą valstybių, iš kurių birželio 22 – 28 dienomis užsieniečiai į Lietuvą galės atvykti be jokių apribojimų, t. y. izoliuotis jiems nereikės. Jame – tos pačios 28 valstybės, kaip ir skelbta trečiadienį.

Į mūsų šalį dėl didelio sergamumo koronaviruso infekcija (COVID-19) ateinančią savaitę vis dar negalės atvykti Švedijos, Portugalijos ir Jungtinės Karalystės piliečiai ir jose teisėtai gyvenantys asmenys.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad ši tvarka galioja užsieniečiams iš Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, Šveicarijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės.

Tuo metu, Lietuvos piliečiams, kaip ir anksčiau, leidžiama atvykti iš bet kurios šalies. Grįžusiems ar atvykusiems iš valstybių, įrašytų į sąrašą, t. y. tų, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų, izoliacija rekomenduojama, tačiau neprivaloma.

Tik žmonėms, kurie turi simptomų (karščiavimas, kosulys, apsunkintas kvėpavimas ir kt.) arba kuriems reikalingas nedarbingumo pažymėjimas, bus taikoma privaloma izoliacija.

Be apribojimų atvykti leidžiama iš Rumunijos, Lenkijos, Bulgarijos, Nyderlandų, Belgijos, Liuksemburgo, Prancūzijos, Maltos, Danijos, Ispanijos, Italijos, Čekijos, Estijos, Vokietijos, Austrijos, Airijos, Norvegijos, Suomijos, Šveicarijos, Islandijos, Graikijos, Kipro, Slovėnijos, Latvijos, Vengrijos, Slovakijos, Kroatijos ir Lichtenšteino.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA