Naujausi reitingai: G. Nausėdos populiarumas per pandemiją smuko, S. Skvernelio augo | Kas vyksta Kaune

Naujausi reitingai: G. Nausėdos populiarumas per pandemiją smuko, S. Skvernelio augo

BNS 2020/06/20 16:27
DELFI nuotr.

Prezidento Gitano Nausėdos populiarumas koronaviruso pandemijos metu smuko, tuo tarpu premjero Sauliaus Skvernelio ir sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos reitingai augo, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ apklausa.

Jos duomenimis, prezidentą teigiamai vertina 60,1 proc. apklaustųjų – šalies vadovo populiarumas nuo kovo mėnesio smuko 15 proc. punktų, tuo tarpu aukštus reitingus išlaikė Vyriausybės ir kovos su COVID-19 operacijų štabo vadovai. Per paskutinę prieš karantiną darytą apklausą G. Nausėdą teigiamai vertino 74,8 proc. respondentų.

Premjerą S. Skvernelį tuo tarpu teigiamai vertina 42,9 proc. apklaustųjų (40,2 proc. kovą), o A. Verygą – 35,8 proc. (36,8 proc. kovą) apklaustųjų, jų populiarumas buvo pakilęs jau per pastarąją apklausą.

„Vilmorus“ vadovas sociologas Vladas Gaidys sako, kad prezidento populiarumas krito dėl jo mažo matomumo visuomenėje, o dėmesio centre buvo premjeras ir sveikatos apsaugos ministras.

„Tie pokyčiai, kuriuos galima įžiūrėti, visi galimai susieti su karantinu ir koronavirusu. Politikai, kurie susieti su koronavirusu, išlošė, o kas nesusietas – pralošė. G. Nausėda turėjo 75 proc. palankių vertinimų, dabar – 60 poc., kritimas nuo kovo 15 proc. punktų yra daug“, – BNS sakė V. Gaidys.

Anot V. Gaidžio, „kovos su koronavirusu štabas sukosi ties A. Veryga ir S. Skverneliu, tie du žmonės buvo žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio centre, prezidentas buvo žymiai toliau“.

Prezidentas, nors ir kritus reitingui, išlieka palankiausiai vertinamu tarp politikų, o nepalankiai jį vertinančių apklaustųjų skaičius padidėjo nuo 7,8 proc. iki 13 procentų.

Antrą vietą reitingų lentelėje užima užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su 49 proc. palankių vertinimų (40,2 proc. kovą), premjeras S. Skvernelis yra trečias su 42,9 proc. palankių vertinimų (40,2 proc. kovą), ketvirtoje pozicijoje – Kauno meras Visvaldas Matijošaitis su 42,9 proc. pozityvių vertinimų (42 proc. kovą).

Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį palankiai vertina 39,6 proc. respondentų (43,5 proc. kovą), šeštoje vietoje yra sveikatos reikalų ministras A. Veryga – 35,8 proc. (36,8 proc. kovą), septintoje – Vilniaus meras Remigijus Šimašius su 31 proc. palankumo reitingu (26,2 proc. kovą).

Toliau reitingų lentelėje rikiuojasi krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis (30,1 proc.), Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen (28,4 proc.), socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis (25,7 proc.), Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspakichas (25,5 proc.).

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderį Ramūną Karbauskį palankiai vertina 24,8 proc. apklaustųjų, o paskutinę vietą reitingų lentelėje užima susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius su 7,5 proc. palaikymu, kai jį neigiamai vertina – 57,7 proc. apklaustųjų.

Reprezentatyvią šalies gyventojų apklausą birželio 5–13 dienomis dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu atliko „Vilmorus“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA