Lietuvos karininkas pradėjo vadovauti NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų grupei | Kas vyksta Kaune

Lietuvos karininkas pradėjo vadovauti NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų grupei

M. Vågenes Villanger nuotr.

Šią savaitę Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų karininkas kmdr. Audrius Venckūnas perėmė vadovavimą NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų I grupei (angl. Standing NATO Mine Countermeasures Group One, SNMCMG1) iš Norvegijos kmdr. Henning’o Knudsen-Hauge’ės. Tai ne tik didelė garbė ir atsakomybė, bet ir stiprus pasitikėjimas Lietuva kaip stipria NATO partnere.

Neseniai vykusių tarptautinių jūrinių pratybų „BALTOPS 2020“ („Baltijos operacija 2020“) metu kmdr. Audrius Venckūnas vadovavo jungtiniam priešmininiam užduoties junginiui, kurio pagrindą sudarė NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų I grupė (SNMCMG1) ir priskirti papildomi kitų šalių priešmininiai laivai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Kmdr. Audrius Venckūnas / T. Donausko nuotr.

„BALTOPS 2020 pratybos mums buvo paskutinis akordas prieš pradedant budėjimą NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų I grupėje. Esu įsitikinęs, kad po pratybų esame pasiruošę vykdyti šią NATO užduotį,” – teigė kmdr. Audrius Venckūnas.

Karininkas grupei vadovaus pusę metų iš Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų štabo ir aprūpinimo laivo „Jotvingis“ (N42).

A. Venckūnas rikiuotė / M. Vågenes Villanger nuotr.

NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų 1-oji grupė ir ją sudarantys laivai yra NATO greito reagavimo pajėgų sudėtinė dalis. Laivai Baltijos jūroje dislokuojami siekiant stiprinti saugumą jūroje ir užtikrinti NATO sąjungininkų solidarumą ir įsipareigojimą kolektyvinei gynybai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA