Apklausa: dauguma lietuvių patenkinti, kaip Vyriausybė sprendė koronaviruso krizę | Kas vyksta Kaune

Apklausa: dauguma lietuvių patenkinti, kaip Vyriausybė sprendė koronaviruso krizę

BNS 2020/06/19 10:47
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daugiau kaip pusė Lietuvos gyventojų yra patenkinti tuo, kaip Lietuvos Vyriausybė sprendė koronaviruso sukeltą krizę, rodo naujienų agentūros BNS užsakymu bendrovės „Vilmorus“ atlikta apklausa.

Birželio 5–13 dienomis atlikto tyrimo metu 58,8 proc. respondentų sakė, kad juos tenkino centrinės valdžios veiksmai, 26,4 proc. nurodė esantys nepatenkinti, o 14,8 proc. neturėjo nuomonės.

Tyrimo duomenimis, Vyriausybės veiksmais labiau patenkinti vyresni žmonės nei jaunimas. Skirtumas matyti ir pagal gyvenamąją vietą – vilniečiai Vyriausybės darbus vertina blogiau nei kitų miestų ir kaimiškų vietovių gyventojai.

Vyriausybė kovo 16 dieną įvedė karantiną ir paskelbė 5 mlrd. eurų vertės ekonomikos skatinimo planą. Karantino režimo ribojimai pradėti švelninti nuo balandžio vidurio, jis visiškai atšauktas nuo birželio 17 dienos, o paramos verslui ir gyventojams planas nuolat tobulinamas.

Vyriausybės atstovai sako, kad ryžtingi veiksmai padėjo suvaldyti pandemiją, nes sergamumo ir mirtingumo rodikliai Lietuvoje yra daug geresni nei Europos Sąjungos vidurkis, nors tyrimų atliekama daugiau nei kitose Europos šalyse. Anot valdžios atstovų, iki šiol vykdyta atsakinga fiskalinė politika leidžia pigiai pasiskolintomis lėšomis švelninti krizės padarinius ir stimuliuoti ekonomiką.

Opozicija teigia, kad krizės pradžioje medikams trūko apsaugos priemonių ir testų tyrimams, Vyriausybė slėpė tikrąją padėtį, sutriko kitų medicinos paslaugų teikimas, parama verslui vėluoja, o skolintos lėšos leidžiamos neskaidriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA