Tarp naujų koronaviruso atvejų – įvežtinis iš Rusijos | Kas vyksta Kaune

Tarp naujų koronaviruso atvejų – įvežtinis iš Rusijos

BNS 2020/06/18 15:09
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusią parą iš šešių patvirtintų koronaviruso atvejų penki registruoti Vilniaus apskrityje, vienas – Šiaulių, čia užfiksuotas įvežtinis atvejis iš Rusijos.

Apie tai BNS ketvirtadienį informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

„Penki atvejai yra Vilniaus apskrityje, vienas – Šiaulių apskrityje, tai yra įvežtinis atvejis“, – teigė visuomenės sveikatos specialistė.

Jos teigimu, koronavirusas nustatytas Radviliškio rajono gyventojui, dirbančiam tolimųjų reisų vairuotoju ir į Lietuvą iš Rusijos grįžusiam birželio devintą dieną.

„Nustatyti artimą sąlytį turėję asmenys, tai – du šeimos nariai, – sakė G. Megelinskienė.

Tuo metu Vilniaus apskrityje registruoti atvejai susiję su gydymo įstaigomis bei privačiomis įmonėmis.

Du ketvirtadienį patvirtinti atvejai susiję su židiniu Santaros klinikose.

„Šie asmenys užsikrėtė ne pačioje ligoninėje, bet buitinio kontakto metu. Vienas yra darbuotojas, kitas yra kitam darbuotojui artimas asmuo“, – teigė visuomenės sveikatos specialistė.

Dar vienas atvejis nustatytas Šalčininkų rajone esančios siuvimo įmonės darbuotojui, tai, pasak specialistės, antras užsikrėtęs asmuo šioje įmonėje.

„Čia yra įdomu, kadangi su šiais atvejais Šalčininkų rajone matome sąsajas su Rudaminos turgumi ir su „Humanos“ sandėliu, kuriame jau anksčiau yra nustatytas atvejis“, – pasakojo G. Megelinskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA