Pasibaigus karantinui, kavinės ir restoranai grįžta prie įprasto darbo laiko

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
NAUJAUSIOS ŽINIOS

Jau nuo šiandien visos viešojo maitinimo įstaigos – kavinės, restoranai ir kitos – gali dirbti ilgiau nei iki 23 valandos, o juose dirbančiam personalui dėvėti nosį ir burną dengiančių priemonių nebeprivaloma, tačiau rekomenduojama. Kiti reikalavimai, siekiant užtikrinti koronavirusinės infekcijos (COVID-19) plitimo prevenciją – lieka.

Tai reiškia, kad verslas turės riboti lankytojų srautus, užtikrinti atstumų laikymąsi ir imtis kitų prevencinių priemonių, rašoma SAM pranešime žiniasklaidai.

Tokie reikalavimai numatyti sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimu.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) taip pat primena kitus reikalavimus, taikomus maitinimo įstaigoms.

Turi būti ribojami lankytojų srautai – prie kasų turi būti laikomasi ne mažesnio nei 1 metro atstumo. Kavinėse, restoranuose, baruose ar kitose pasilinksminimo vietose atstumas tarp stalų turėtų būtų toks, kad prie skirtingų stalų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip 2 metrų atstumu.

Tuo atveju, jei tarp stalų įrengiamos ne mažesnės nei 90 centimetrų pločio ir 140 centimetrų aukščio pertvaros, atstumas tarp stalų gali būti toks, kad tarp lankytojų būtų išlaikytas ne mažesnis nei 1 metro atstumas.

Taip pat prie įėjimo į kavines būtina pateikti informaciją lankytojams apie asmens higienos laikymosi būtinybę (rankų higieną, kosėjimo, čiaudėjimo etiketą ir kita).

Be to, ir toliau neturėtų būti naudojamos daugkartinio naudojimo staltiesės ar padėkliukai, kurių negalima nuvalyti (skalbti) ir dezinfekuoti po kiekvieno apsilankymo, taip pat lankytojams neturėtų būti siūlomi apklotai.

Išlieka ankščiau nustatyti reikalavimai, kad indai ir įrankiai indaplovėse turėtų būti plaunami ne mažesnėje kaip 60 °C temperatūroje arba naudojant kitas tinkamas priemones, užtikrinančias jų švarą.

Taip pat turi būti užtikrinama, kad viešojo maitinimo įstaigose dirbtų tik darbuotojai, neturintys viršutinių kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų susirgimų požymių o darbuotojų sveikata būtų nuolat stebima.

2 KOMENTARAI
Komentuoti

Komentuoti

*

Naujausios žinios

Koronavirusas nustatytas Seimo nariui V. Simulikui

Kauno menininkų namuose pristatomas filmas apie žlugusį žymųjį „Ursus“ fabriką Lenkijoje

Žurnalistui A. Tapinui nustatytas koronavirusas: yra reikalų

Veiksmo filmas netoli Kauno: sprunkantys kontrabandininkai prarado ir prekes ir automobilį

Jiesios kraštovaizdžio draustinis – tik čia išvysi iš šakų susiformavusį Romeo ir Džuljetos balkoną

Kauno „Veneros“ vaiduoklis sukasi biurokratijos sūkuryje – pastatą įsigijo, bet pajudinti negali (foto)

Šiąnakt pereisime prie žiemos laiko – laikrodžių rodykles pasuksime viena valanda

Prestižinis Žaliakalnio rajonas: kuo tokia ypatinga jo dvasia?

Devintoje vietoje įsikūręs muziejus kviečia drąsiai sėsti ant „art deco“ baldų

Šviesoforo principu atnaujintas paveiktų šalių sąrašas: Lietuva nusidažė geltonai