Kauno rajono įmonė įsirengė visose Baltijos šalyse unikalią saulės elektrinę | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono įmonė įsirengė visose Baltijos šalyse unikalią saulės elektrinę

„Eternia Solar“ nuotr.

Šį mėnesį Kauno rajone pradėjo veikti bendrovės „Akvatera LT“ gamyklai energiją tiekianti 700 kW galios saulės elektrinė, kurią įrengė „Eternia Solar“. Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, „Kika Group“ įmonių grupei priklausanti kompanija gamina pašarą augintiniams, kurį eksportuoja į daugiau nei 50 pasaulio šalių.

Pasak „Akvatera LT“ gamybos vadovo Tautvydo Cinelio, sprendimas įsigyti saulės elektrinę buvo priimtas, nes įmonė nuolat ieško būdų, kaip efektyvinti veiklą ir mažinti neigiamą poveikį aplinkai.

„Gamyklų poveikis aplinkai ir neigiamo poveikio mažinimas yra vienas aktualiausių ir jautriausių šių dienų klausimų. Esame didelis energijos vartotojas ir džiaugiamės galėdami savo indėliu prisidėti prie CO2 mažinimo pasaulyje.

Visą likusį kiekį energijos nuo šių metų antrosios pusės taip pat planuojame pirkti „žalią“ – iš atsinaujinančių energijos šaltinių – hidroelektrinių, vėjo ir saulės jėgainių“, – pranešime cituojamas T. Cinelis.

Įmonės teritorijoje ant žemės įrengti beveik 2300 naujausios kartos dvipusių saulės modulių. Tai yra pirmoji Baltijos šalyse išmanioji elektrinė, sumontuota iš dvipusių saulės modulių, prijungtų prie galios optimizatorių – tokia elektrinė generuoja elektrą ir iš energijos, atsispindėjusios nuo žemės bei yra laikoma ypač patvaria. Elektrinė įsigyta pasinaudojus parama pagal programą „Atsinaujinantys energijos ištekliai pramonei LT+“.

„Stebėdami, kad vis daugiau įmonių iš skirtingų sektorių ryžtasi įsidiegti saulės energijos panaudojimo sprendimus, įsitikiname, kad valstybės ir Europos Sąjungos parama yra veiksminga ir kad netrukus jos prireiks dar daugiau.

Esame ant ekonominės krizės ir elektros kainų kilimo slenksčio, tad netrukus aiškiai pamatysime, kokį teigiamą efektą šios priemonės turi ekonomikai. Džiaugiamės, kad Lietuvoje vis daugiau tokių strategiškai savo veiklą planuojančių įmonių“, – pakomentavo „Eternia Solar“ vykdantysis direktorius dr. Andrius Džiaugys.

700 kW galios antžeminė elektrinė, skelbiama pranešime, per metus CO2 taršą turėtų sumažinti 494 tonomis. „Eternia Solar“ pastaraisiais metais saulės elektrines įrengė ir ant mokyklų, biurų pastatų bei prekybos vietų stogų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA