Atnaujintas sąrašas šalių iš kurių bus leidžiama atvykti į Lietuvą | Kas vyksta Kaune

Atnaujintas sąrašas šalių iš kurių bus leidžiama atvykti į Lietuvą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Atnaujintas sąrašas valstybių, iš kurių galima atvykti į Lietuvą, įsigaliosiantis nuo trečiadienio. Į mūsų šalį dėl didelio sergamumo koronaviruso infekcija (COVID-19) vis dar negalės atvykti Švedijos, Portugalijos ir Jungtinės Karalystės gyventojai.

Kaip rašoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime, nuo pirmadienio buvo numatyta 14-likos dienų izoliaciją taikyti iš Belgijos atvykusiems užsieniečiams. Jei jie atvyko į Lietuvą iki birželio 16 d. įskaitytinai, izoliacija jiems ir toliau bus taikoma. Nuo birželio 17 d. atvykus į Lietuvą, izoliuotis jiems nebereikės.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad ši tvarka galioja užsieniečiams iš Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, Šveicarijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės.

Galima atvykti: Lenkijos Respublika, Nyderlandų Karalystė, Rumunija, Prancūzijos Respublika, Danijos Karalystė, Ispanijos Karalystė, Estijos Respublika, Bulgarijos Respublika, Airija, Italijos Respublika, Liuksemburgo Didžioji Hercogystė, Čekijos Respublika, Vokietijos Federacinė Respublika, Suomijos Respublika, Maltos Respublika, Austrijos Respublika, Norvegijos Karalystė, Šveicarijos Konfederacija, Kipro Respublika, Vengrija, Graikijos Respublika, Latvijos Respublika, Slovėnijos Respublika, Islandijos Respublika, Slovakijos Respublika, Kroatijos Respublika ir Lichtenšteino Kunigaikštystė.

Tuo metu, Lietuvos piliečiams, kaip ir anksčiau, leidžiama atvykti iš bet kurios šalies.

Nuo birželio 17 d. parvykstantys arba atvykstantys iš 45 valstybių, įrašytų į COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) paveiktų šalių sąrašą, patvirtintą Sveikatos apsaugos ministro, ne vėliau kaip per 48 val. nuo atvykimo į Lietuvos Respubliką privalės užsiregistruoti Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre prie Sveikatos apsaugos ministerijos, užpildant elektroninę anketą puslapyje. Izoliacija jiems nėra privaloma, tačiau rekomenduojama.

Su šių šalių sąrašu galite susipažinti čia.

Tik asmenims, kurie turi simptomų (karščiavimas, kosulys, apsunkintas kvėpavimas ir kt.) arba kuriems reikalingas nedarbingumo pažymėjimas, bus taikoma privaloma izoliacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA