Liberalų sąjūdis kviečia V. Pranckietį dalyvauti Seimo rinkimuose | Kas vyksta Kaune

Liberalų sąjūdis kviečia V. Pranckietį dalyvauti Seimo rinkimuose

BNS 2020/06/16 16:38
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Opozicinis Liberalų sąjūdis pakvietė Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį dalyvauti parlamento rinkimuose.

Parlamento vadovas patvirtino šį siūlymą svarstantis ir atsakymą žada greitu laiku.

„Pirmiausia turiu pasidžiaugt, kad pasitikėjimas ir pagarba išreikšti pakviečiant, labai tai vertinu, (sprendimą) ateitis parodys. Aš manau, kad ilgai nereikės laukti“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V. Pranckietis.

Jis sakė pasiūlymą svarstantis, pabrėžė, jog „su jėga daug lengviau rinkimų kampanijoje dalyvauti“, kartu tvirtino, jog liberalų pažiūros ir laikysena jam artima.

„Liberalai tuo pasižymi, per visą kadenciją pirmiausia pagarba žmogui buvo išlaikyta visą kadenciją, negirdėjome kažkokios nepozityvios veiklos nei jų atžvilgiu, nei iš jų, ir tokie dalykai mus labai gali vienyti“, – sakė V. Pranckietis.

Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen BNS patvirtino, kad V. Pranckiečiui siūloma kandidatuoti ir su partijos sąrašu, ir partijos vardu kelti jo kandidatūrą Raudondvario apygardoje.

„V. Pranckietis turi kvietimą su Liberalų sąjūdžiu kandidatuoti šiuose rinkimuose ir laukiame jo atsakymo. Mes turime partijos reitingavimą kitos savaitės pabaigoje ir iki to laiko laukiame atsakymo“, – BNS sakė partijos vadovė.

„Seimo pirmininkas daug kartų įrodė, kad yra savarankiškas, tvirtą stuburą turintis politikas, ir yra palaikęs nemažai mūsų Liberalų sąjūdžio frakcijos iniciatyvų, akivaizdu, kad vertybiškai turime sąlyčio taškų“, – pažymėjo liberalų vadovė.

V. Pranckietis į Seimą buvo išrinktas Raudondvario apygardoje Kauno rajone kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas. Po konfliktų su partijos vadovu Ramūnu Karbauskiu jis paliko „valstiečius“, šie nesėkmingai bandė jį išversti iš Seimo pirmininko posto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA