Karantinas baigiasi: vairuotojai turi mėnesį svarbiai procedūrai atlikti | Kas vyksta Kaune

Karantinas baigiasi: vairuotojai turi mėnesį svarbiai procedūrai atlikti

delfi.lt / Dina Sergijenko 2020/06/16 11:43
Asociatyvi / Susisiekimo ministerijos nuotr.

Per karantiną Lietuvoje įsigaliojo sprendimas, kad vairuotojams, kurių automobilių techninė apžiūra baigė galioti paskelbus karantino padėti, techninę apžiūrą galima atidėti tol, kol jis baigsis, ir dar 30 kalendorinių dienų po jo pabaigos.

Nusprendus, kad karantinas baigiamas birželio 16-ąją, vairuotojams įsigalioja prievolė pasirūpinti savo automobilio technine apžiūra. Techninių apžiūrų įmones vienijanti bendrovė „Transeksta“ akcentuoja, kad transporto priemonių, kurių savininkai nusprendė techninę apžiūrą atidėti, suskaičiuojama apie 46 tūkst.

Tiesa, Renaldas Gabartas, „Transekstos“ komunikacijos vadovas, akcentavo, kad nusprendusių pasinaudoti karantinine lengvata buvo gerokai daugiau: 146 tūkst. transporto priemonių į techninių apžiūrų stotis nebuvo atvarytos laiku ir jų savininkai pradelsė numatytą patikros datą.

Apie sumažėjusius srautus ir retesnius vizitus į techninių apžiūrų stotis kalba ir „Transekstos“ statistika. Kovo mėnesį srautai sumenko 18 proc., balandį – 24 proc., o gegužę – 7 proc.

Galios trumpiau

R. Gabartas pabrėžė ir tai, į ką nusprendę vizitą į techninės apžiūros stotį atidėti, dėmesio neatkreipė. Pradelsus numatytą techninės apžiūros datą ir atidėjus šią procedūrą po karantino, techninė apžiūra galios ne įprastus du metus, o trumpiau.

Kitaip tariant, jeigu numatyta patikros data buvo kovo 17-ąją, tačiau vairuotojas pasinaudojo galimybę ir techninę apžiūrą atliks tik birželio 17-ąją, po dviejų metų jam grįžti į patikros stotį reikės ne birželį, o vis tiek kovą. Primenama, kad važinėjant be galiojančios techninės apžiūros, gresia 30-40 eurų bauda.

Kaip jau buvo rašyta, ar automobilis turi galiojančią techninę apžiūrą, tikrina ir sektoriniai greičio matuokliai. Jų kameros skenuoja pravažiuojančių automobilių valstybinius numerius ir tikrinama, ar jie drausti privalomu draudimu, ar atlikta techninė apžiūra.

Kelių policijos duomenimis, nuo gegužės pabaigos automatiniu būdu jau surašyta 1 tūkst. 343 administracinių nusižengimų protokolai asmenims, kurie neapdraudę transporto priemonių privalomuoju draudimu. 404 nedrausti automobiliai priklauso įmonėms, kurios išsiųsti protokolai.

Su technine apžiūra situacija kiek geresnė. Jau surašyti 136 protokolai asmenims, kai transporto priemonei neatlikta privalomoji techninė apžiūra. Jų sulaukė ir 62 įmonės, nesirūpinančios savo transporto technine būkle.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA