Kaune veikiančioje siuntų išvežiojimo bendrovėje – neapskaitytos pajamos ir „vokeliai“ | Kas vyksta Kaune

Kaune veikiančioje siuntų išvežiojimo bendrovėje – neapskaitytos pajamos ir „vokeliai“

Kauno apskr. VPK nuotr.

Vakar Kauno apskrities policijos ekonominius nusikaltimus tiriantys pareigūnai atliko kratas įmonėje, kuri, kaip įtariama, laikotarpiu nuo 2019 m. sausio 1 d. iki 2020 m. gegužės 7 d. į valstybės biudžetą nesumokėjo apie 180 tūkst. eurų.

[galerija kiek=”4″]

Kauno apskr. VPK duomenimis, gegužės 13 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 220 str. 2 d. (dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo) bei 222 str. 1 d. (dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo).

Tyrimo metu surinkta duomenų, kad uždarosios akcinės bendrovės (kurios veikla siuntų išvežiojimas) direktorius (gim. 1951 m.) bei dar vienas darbuotojas (gim. 1981 m.), abu anksčiau neteisti, apgaulingai tvarko bendrovės buhalterinę apskaitą, siekdami išvengti mokesčių dalį darbo užmokesčio darbuotojams moka „vokeliuose“, o atsiskaitymus už prekes bei paslaugas vykdo grynais neapskaitytais pinigais.

Į deklaracijas ir nustatyta tvarka patvirtintas ataskaitas, kitus dokumentus galimai buvo įrašomi žinomai neteisingi duomenys apie įmonės pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą.

Vakar, birželio 15 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su kolegomis iš Tauragės vyriausiojo policijos komisariato vykdė operaciją, kurios metu minėtos įmonės registracijos ir veiklos vykdymo vietose, Kaune ir Tauragėje, taip pat asmenų gyvenamosiose vietose bei 62-uose įmonės naudojamuose automobiliuose atliko kratas.

Viename iš automobilių kratos metu rasta 16737 eurai grynaisiais pinigais, kurie buvo sudėti į skirtingus vokus su darbuotojų maršruto numeriais. Sumos „vokeliuose“ svyravo nuo 100 iki 930 eurų. Apklausti 49 įmonės darbuotojai.

Už nusikalstamas veikas, numatytas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 220 str. 2 d. (neteisingas duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimas) bei 222 str. 1 d. (apgaulingas apskaitos tvarkymas), gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA