Sinoptikai: vasariškų orų atoslūgis truks neilgai, tropiniai karščiai sugrįžta | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: vasariškų orų atoslūgis truks neilgai, tropiniai karščiai sugrįžta

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vasariškų orų atoslūgis truks neilgai. Savaitei įpusėjus vėl mus užlies tropinių, karščiu alsuojančių, tvankių ir neramių orų banga.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienį šalyje bus gana debesuota su retais pragiedruliais. Tankesni debesys telksis Žemaitijoje, kraštiniuose rytiniuose, šiaurės rytiniuose rajonuose.

Daug kur nulis trumpas lietus. Žemaitijoje kai kur gali sugriaudėti perkūnija. Pūs silpnas permainingų krypčių vėjas. Temperatūra didesnėje šalies dalyje sieks 19-22 laipsnius, pajūryje svyruos apie 17-18 laipsnių šilumos.

Antradienį debesys jau bus retesni. Naktį trumpai ir negausiai gali palyti tik pajūryje, dieną ramus trumpas lietus nulis vietomis Žemaitijoje, kraštiniuose rytiniuose rajonuose. Vėjas bus nestiprus, nepastovios krypties.

Temperatūra naktį svyruos tarp 10-15 laipsnių, vėsiausia bus Žemaitijoje, dieną kils iki 21-24, kai kur šalies rytuose pasieks 25-26 laipsnius, o vakariniame šalies pakraštyje liks vėsoka, apie 18-20 laipsnių šilumos.

Trečiadienį į Lietuvą iš pietryčių su didesne šilumos banga jau ims plisti ir neramūs orai su smarkiomis perkūnijomis, stipresnėmis liūtimis, staigiais stipriais vėjo gūsiais. Naktį palis tik kraštiniuose rytiniuose rajonuose, dieną trumpi lietūs su perkūnijomis jau pasklis po didesnę šalies dalį.

Temperatūra naktį Žemaitijoje svyruos apie 12-14 laipsnių, o rytinėje šalies pusėje bus apie 15-18 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra kils nuo 24-26 laipsnių. Žemaitijoje iki 27-29 laipsnių šalies rytuose. Pajūryje gali išlikti gaiviau, apie 20 laipsnių šilumos, tačiau bus saulėta ir ramu.

Neramiausių bei karščiausių orų tikimasi ketvirtadienį, penktadienį. Atkliuvus dar karštesniam orui dėl didelio atmosferos nepastovumo daug kur kils dar galingesni audros debesys su pavojingų reiškinių komplektu. Dieną temperatūra kils iki 26-30 laipsnių, labai šiltų neramių orų banga atplūs ir į pajūrį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA