Tarnyboje žuvusio pareigūno šeimai bus įteikta daugiau nei 33 tūkst. eurų parama | Kas vyksta Kaune

Tarnyboje žuvusio pareigūno šeimai bus įteikta daugiau nei 33 tūkst. eurų parama

DELFI nuotr.

Šiandien policijos generalinis komisaras Renatas Požėla su komanda lankysis Telšių apskrityje, kur aplankys tarnybos metu žuvusio pareigūno šeimą, pareigūno kapą. Tarnybos metu nušauto pareigūno šeimai bus įteikta surinkta parama.

Kaip pranešė Policijos departamentas, visuomenė pareigūno šeimai paaukojo 16 740 Eur., analogišką paramą šeimai (dar 16 740 Eur) skiria ir policijos bendruomenė, kuri bus išmokėta iš Lietuvos policijos labdaros ir paramos fondo.

Iš šio fondo lėšų taip pat skiriama parama ir sužeistai pareigūnei, jai skiriama 8370 Eur (pusė sumos, skirtos žuvusio pareigūno šeimai).

Pagal galiojančius teisės aktus, žuvusio pareigūno šeimai taip pat skiriama valstybės parama – beveik 8 metų pareigūno atlyginimo dydžio išmoka.

Vizito metu Telšių apskr. vyriausiojo policijos komisariato kolektyvui policijos vadovai taip pat pristatys laikinąjį vadovą Raimondą Vaitkevičių.

Primename, kad 40-metis pareigūnas, kinologas S. Žymantas žuvo gegužės 29 dieną, atvykęs į iškvietimą Birbiliškės dėl psichologinio smurto.

Mirtinus šūvius į pareigūną paleidęs Stasys Brasas pareigūnus pasitiko šūviais, įvykio metu taip pat buvo sužeista policijos pareigūnė, jos gyvybei pavojus negrėsė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA