Kauno rajono vaiko gerovės centrą „Gynia“ papuošė neofreska | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono vaiko gerovės centrą „Gynia“ papuošė neofreska

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Vaiko gerovės centre „Gynia“ vyko džiugi šventė – pristatyta menininko Tado Vincaičio-Plūgo dovana – meno kūrinys ant pastato sienos.

Legaliu paišymu ant sienos užsiimantis meistras kartu su centre gyvenančių vaikų pagalba per dvi savaites aerozoliniais dažais sukūrė didžiulį piešinį. Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime, ant sienos pavaizduota mergaitė, bijūnu puokšte dengianti savo veidą. Pastelinių spalvų neofreską puošia išpieštas simbolinis žodis „Ačiū“.

„Sumanymas piešinyje pavaizduoti padėką kilo savaime. Čia gyvena vaikai, kuriems reikia didelio palaikymo, ir dirba darbuotojai, kurie atiduoda visas pastangas jų gerovei užtikrinti. Todėl manau, kad už gyvenimiškas pamokas norisi vieni kitiems pasakyti ačiū, o aš tik tai iliustruoju“, – kūrinio idėją, užkoduotą piešinyje, atskleidė T. Vincaitis-Plūgas.

Freska ant vaiko gerovės pastato / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas dėkodamas menininkui už dovanotą kūrinį pastebėjo, kad reikia mokėti džiaugtis mažais darbais, ypač kai juos žmonės daro atvira širdimi, neprašydami jokio atlygio. T. Vincaičiui-Plūgui meras įteikė simbolines Kauno rajono dovanas.

Neliko nepastebėtas ir prasmingas „Gynios“ direktorės Jurgitos Kupčinskienės darbas: „Džiaugiuosi, kad keičiantis vadovams, tęsiamos senos tradicijos, formuojamos naujos, su šypsena veide, užsidegimu mylėti bei globoti šiuos nuostabius vaikus, taip pat kuriami gražūs darbai“, – pastebėjo meras V. Makūnas.

Vaiko gerovės centro „Gynia“, kuriame teikiamos globos, ugdymo ir socialinės paslaugos be tėvų globos likusiems vaikams, direktorė J. Kupčinskienė teigė, kad šios dvi savaitės buvo turiningos tiek vaikams, tiek menininkui: „Mes visi gavome didelę dovaną – galimybę dalytis. Tadas dalijosi savo talentu, o mes viskuo, kuo galėjome. Jis tiesiog tarsi nusileido iš dangaus ir padovanojo gražų piešinį ant sienos.“

Neofreskų meistras šioje srityje – ne naujokas. Jau daugiau kaip 30 m. grafičiais besidominčiam Tadui unikaliais piešiniais teko pagražinti ne vieną objektą Lietuvoje ir už jos ribų. Kauno rajone menininkas jau yra papuošęs Karmėlavos lopšelio-darželio „Žilvitis“ kieme esančią sieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA