Diplomų įteikimas Kauno universitetuose šiemet bus kitoks: imamasi įvairių sprendimų | Kas vyksta Kaune

Diplomų įteikimas Kauno universitetuose šiemet bus kitoks: imamasi įvairių sprendimų

R. Tenio nuotr.

Birželio mėnesio pabaiga šimtams jaunuolių bus ypatingas laikotarpis: universitetų absolventams bus oficialiai įteikiami diplomai. Tačiau koronaviruso situacija privertė universitetus keisti planus – kol vieni ruošiasi šventes organizuoti virtualioje erdvėje, kiti ribos dalyvių skaičių, o treti diplomus žada pristatyti į studentų namus.

KTU diplomų šventė vyks virtualiai

Kauno technologijos universitetas (KTU) skelbia, kad diplomų įteikimo šventė bus neįprasta – studentai bus sveikinami interneto erdvėje birželio 26 dieną 13 val. Tačiau, pasak universiteto atstovų, šventės metu netrūks staigmenų ir nuotaiką keliančių pasirodymų.

Kaip visada, diplomai bus įteikiami Cheminės technologijos, Elektros ir elektronikos, Ekonomikos ir verslo, Informatikos, Matematikos ir gamtos mokslų, Mechanikos inžinerijos ir dizaino, Statybos ir architektūros, Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetų bakalauro ir magistro absolventams bei visiems universiteto mokslų daktarams.

Taip pat prie šventės prisijungs absolventai iš KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakulteto. Diplomus bus galima atsiimti birželio 29 dieną universiteto fakultetuose.

Diplomus atsiųs per kurjerį

Tuo tarpu Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) studentai turės džiaugtis diplomais savo namuose. Kaip rašė DELFI, universitetas informavo studentus, kad tradicinės diplomų šventės dėl koronaviruso situacijos nebus.

Vietoj jos kiekvienas studentas savo diplomą turės atsiimti iš kurjerio rankų. Siuntoje bus ne tik diplomas, bet ir laiškas absolventui, personalizuotas sveikinimas.

Absolventus sveikins universiteto ir valstybės vadovai, svečiai, kiti studentai. Atsižvelgiant į galimybes, universiteto fakultetai savo absolventams taip pat organizuos paskutinę paskaitą, kuri taip pat vyks nuotoliniu būdu.

Dalis universitetų laikysis tradicijų, tačiau ribos dalyvių skaičių

Kaip rašoma Vilniaus Universiteto pranešime spaudai, diplomų įteikimo šventė Kauno fakulteto studentams vyks birželio 19 dieną Kauno evangelikų liuteronų Švč. Trejybės bažnyčioje. Tačiau renginys nebus tradiciškai atviras visiems pageidaujantiems – didžiausią dėmesį žadama skirti absolventams.

Diplomų įteikimai vyks nuo 9 iki 18 val. priklausomai nuo studijų programos.

Kaune įsikūrusi Kolpingo kolegija skelbia, jog taip pat išlaikys tradicinį diplomų įteikimo formatą. Birželio 23 dieną vykstanti šventė prasidės nuo 11:30 val. iškilminga eisena link Šv. Jurgio kankinio bažnyčios, kur 13 val. vyks diplomų įteikimo ceremonija, o po jos – bendra absolventų nuotrauka.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) absolventai taip pat diplomus turės atsiimti tarp kuklesnio žmonių rato. Kai skelbia universitetas, dėl vietos trūkumo norint užtikrinant saugų atstumą tarp dalyvių, šventėje galės dalyvauti tik universiteto absolventai. Iškilminga šventė vyks birželio 19 dieną universiteto II rūmų Aktų salėje nuo 10 val.

Vytauto Didžiojo universitetas praneša, kad diplomai absolventams bus įteikiami liepos 1-3 dienomis VDU erdvėse taip pat ribojant dalyvių skaičių.

Liepos 1-ąją diplomai atiteks Gamtos mokslų, Informatikos, Socialinių mokslų fakultetų absolventams bei VDU Švietimo akademijos Kaune absolventams. Taip pat Katalikų teologijos absolventams ir VDU Muzikos akademijos absolventams.

Liepos 2-ąją diplomai bus įteikiami Menų fakulteto absolventams, Ekonomikos ir vadybos fakulteto absolventams bei VDU Žemės ūkio akademijos absolventams iš Miškų ir ekologijos fakulteto, Bioekonomikos plėtros fakulteto bei Vandens ūkio ir žemėtvarkos fakulteto.

Liepos 3-ąją diplomus gaus Humanitarinių mokslų fakulteto bei Politikos ir diplomatijos fakulteto absolventai. Taip pat Teisės fakulteto, VDU Žemės ūkio akademijos (Žemės ūkio inžinerijos fakulteto ir Agronomijos fakulteto) absolventams ir VDU Švietimo akademijos absolventams Vilniuje.

Verta pažymėti, kad minėti universitetai, išskyrus Kolpingo kolegiją, šventes transliuos internetu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA