Lietuva ir Lenkija susitarė: atvėrė šalių sienas (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Lietuva ir Lenkija susitarė: atvėrė šalių sienas (papildyta)

BNS 2020/06/12 08:38
Asociatyvi / VRM nuotr.

Lietuva ir Lenkija galutinai susitarė atverti abejų šalių sienas nuo penktadienio 10 valandos ryto, pranešė Lietuvos vidaus reikalų ministerija.

Šis sprendimas buvo pasiektas po intensyvių derybų susitarus kaimynių šalių premjerams, rašoma ministerijos pranešime.

„Nuo šiandien Lietuvos ir Lenkijos piliečiams nelieka jokių apribojimų kertant sienas. Jiems taip pat nereikės laikytis izoliacijos. Tai puiki žinia, kuri buvo patvirtinta vakar vėlai vakare“, – teigė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Nuo penktadienio bus atsisakoma laikinos vidaus sienos kontrolės, vykdant į Lietuvą atvykstančių ir iš jos išvykstančių asmenų patikrinimus pasienio kontrolės punktuose su Lenkija.

10 valandą Lietuvos ir Lenkijos pasienyje rengiamas premjerų Sauliaus Skverneli ir Mateuszo Morawiecko (Mateušo Maroveckio) susitikimas.

Anksčiau buvo skelbiama, kad Lietuva sienų kontrolę panaikins penktadienį, o Lenkija – šeštadienį.

Valstybės siena geležinkelio keliu taip pat galės būti kertama per visus valstybės sienos su Lenkija perėjimo punktus. Pagal šiuo metu galiojančias nuostatas, valstybės siena geležinkelio keliu gali būti kertama tik per Šeštokai–Trakiškės sienos kirtimo punktą.

Nuo gegužės 11 d. buvo leidžiamas Lenkijos piliečių atvykimas į Lietuvą verslo, darbo ir mokslo tikslais, Lietuvos piliečiai taip pat galėjo vykti į Lenkiją, tais pačiais pagrindais, abejų valstybių piliečiams nebuvo taikoma 14 dienų saviizoliacija.

Lietuvoje nuo birželio 17 d. atšaukiamas karantinas, tačiau lieka galioti valstybės lygio ekstremali situacija.

Papildyta 11.24 val.

Pažymėdami vidaus sienų kontrolės panaikinimą, Kalvarijos pasienio punkte susitiko abiejų šalių premjerai Saulius Skvernelis ir Mateuszas Morawieckis (Mateušas Maroveckis).

Laisvalaikio stiliumi be kaklaraiščių apsirengę premjerai dėl viruso rizikos atsisakė tradicinio rankų paspaudimo, pozuodami žurnalistams prieš išsirikiavusius abiejų šalių pasieniečius.

„Be rankų paspaudimo, deja“, – sakė premjeras Saulius Skvernelis po trumpo pašnekesio ties valstybės siena.

Vėliau po dvišalio susitikimo premjerai ketina surengti spaudos konferenciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA