Dešimt vaikų išauginęs K. Pūkas didesnės pensijos negaus | Kas vyksta Kaune

Dešimt vaikų išauginęs K. Pūkas didesnės pensijos negaus

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2020/06/11 18:33
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Teismas ketvirtadienį atmetė buvusio Seimo nario Kęstučio Pūko skundą dėl Kauno savivaldybės sprendimo neteikti jo valstybinei daugiavaikio tėvo pensijai gauti.

„Pareiškėjo skundas atmestas kaip nepagrįstas“, – BNS informavo Regionų apygardos administracinio teismo atstovė Evelina Talalienė.

Buvęs politikas siekė, kad jam kaip daugiavaikiam tėvui būtų skirta antrojo laipsnio valstybinė pensija, tačiau savivaldybė teikimą rengti atsisakė, nes K. Pūkas yra buvęs nuteistas už sunkaus nusikaltimo padarymą: 1982 metais teistas pagal tuometinio sovietinio Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už spekuliaciją. Šis nusikaltimas buvo laikomas sunkiu.

K. Pūkas motyvavo, jog šio pobūdžio veika atgavus nepriklausomybę buvo dekriminalizuota, jos baudžiamumas panaikintas ir visuomenėje ji nebelaikoma pavojinga.

Tačiau teismas pažymėjo, jog nusikalstamas veikas perkvalifikuoti gali tik teismas Baudžiamojo proceso kodekso nustatyta tvarka.

„Byloje nėra duomenų, kad pareiškėjas kreipėsi į teismą dėl nusikalstamos veikos perkvalifikavimo“, – informavo teismo atstovė.

Antrojo laipsnio valstybinė pensija yra 116 eurų.

Ji skiriama už išaugintus ir gerai išauklėtus penkis vaikus. 67-erių K. Pūkas turi dešimt vaikų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA