A. Veryga atskleidė, kada planuojama pradėti visuomenės tyrimą dėl persirgimo koronavirusu | Kas vyksta Kaune

A. Veryga atskleidė, kada planuojama pradėti visuomenės tyrimą dėl persirgimo koronavirusu

BNS 2020/06/11 10:02
Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Visuomenės tyrimą dėl to, kokia visuomenės dalis persirgo koronavirusu ir galėjo įgyti imunitetą, planuoja pradėti liepą, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Mokslininkai darys tyrimą, liepos 10, kiek turime duomenis, turėtų startuoti ir naudoti jau tuos testus, kurie vertina imuniteto susiformavimą“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė A. Veryga.

Pasak ministro, vis dėlto nėra tikimasi, kad persirgusi bus ženkli visuomenės dalis, be to, vis dar nėra aišku, kokiam laikui imunitetas šiam virusui susiformuoja.

„Kas dar komplikuoja tą situaciją, nežinome, kuriam laikui tas imunitetas formuojasi, ar žmogus gali pakartotinai užsikrėtęs vėl susirgti, kitus užkrėsti“, – teigė A. Veryga.

„Liga yra tikrai labai paslaptinga, virusas paslaptingas, mokslininkams ir klinicistams yra daugiau kol kas klausimų negu atsakymų, kaip iš tikrųjų čia su juo bus“, – pridūrė jis.

Ketvirtadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyti jau 1752 koronaviruso susirgimai. Pranešama apie 19 naujų koronaviruso atvejų, pasveiko 1372 žmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA