S. Skvernelis rėžė be užuolankų: tai, kas vyksta politikoje, yra žema ir šlykštu | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis rėžė be užuolankų: tai, kas vyksta politikoje, yra žema ir šlykštu

Asociatyvi / lrv.lt nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad po Seimo rinkimų jis daugiau nebenorėtų dirbti Vyriausybėje, jei ją formuotų socialdemokratai.

„Aš Vyriausybėje tikrai nedirbčiau, nebegrįžčiau niekada į ministro poziciją – tai čia faktas yra, aš jau paragavau, kas yra ministro duona, dar „skalsesnė“ ji yra ministro pirmininko. Mes ir šiandien kalbėjome, kokia yra kaina – nebenoriu apie tai kalbėti, nes dauguma to, kas vyksta politikoje, tai yra daugiau negu žema ir šlykštu“, – interviu TV3 televizijai ketvirtadienį kalbėjo premjeras, paklaustas, ar sutiktų tapti Vyriausybės nariu, jei ją formuotų Gintauto Palucko vadovaujama partija.

Kaip BNS sakė premjero patarėjas Tomas Beržinskas, premjeras „valstiečių“ pergalės atveju „tikrai sutiktų formuoti Vyriausybę“.

Premjeras interviu taip pat svarstė, kad jei rinkimuose daugumą laimėtų opoziciniai socialdemokratai, jie į koalicijos partnerius rinktųsi ne „valstiečius ir žaliuosius“, o konservatorius.

„Tačiau, jei socialdemokratai laimėtų daugumą ir siūlytų koaliciją, tai būtų jų iniciatyva, manau, kad svarstytų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Bet aš galvoju, kad, matyt, bent jau pagal tą paskutinių metų darbą ir elgseną, ir dar šiandien derinamus veiksmus, ko gero, socialdemokratai kviestų į koalicijos partnerius Tėvynės sąjungą“, – tikino S. Skvernelis.

Praėjusią savaitę S. Skvernelis patvirtino dalyvausiąs Seimo rinkimuose Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše bei Pilaitės-Karoliniškių vienmandatėje apygardoje.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA