Žandikaulį jurbarkietei sulaužęs skriaudikas vėl teisme: kaltinamojo laukia papildomos apklausos | Kas vyksta Kaune

Žandikaulį jurbarkietei sulaužęs skriaudikas vėl teisme: kaltinamojo laukia papildomos apklausos

delfi.lt / Rita Gečiūnaitė 2020/06/11 12:26
/ DELFI nuotr.

Kone pusketverių metų nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams. Toks Tauragės apylinkės teismo sprendimas žiauriai merginą sužalojusiam, prievartavusiam ir išžaginti pasikėsinusiam jurbarkiečiui narpliojamas iš naujo. Klaipėdos apygardos teismą pasiekė ir nukentėjusios pusės, ir prokuratūros, ir kaltinamojo skundas.

Ketvirtadienio rytą į Klaipėdos apygardos teismą Mantą palydėjo tėtis, tačiau į teismo pastatą vyras sūnaus nelydėjo, su juo atsisveikino, kai tik susitiko su advokatu.

Mantas veidą kauke dengė jau lauke, nors toks kaukės dėvėjimas jau nėra privalomas. Nei pakeliui į teismą, nei teismo salėje, jaunuolis nepratarė nė žodžio.

Jurbarkiečiui Mantui skirta lygtinė bausmė sukėlė aršių visuomenės diskusijų, kad bausmė yra labai švelni, teismų praktikoje net ir sunkius nusikaltimus įvykdžiusių nepilnamečių neskubama siųsti už grotų. Sužalotai merginai ir jos tėčiui atstovaujantis advokatas Mindaugas Vasiliauskas sako, kad tokia praktika ydinga ir nepilnamečiams siunčia aiškų ženklą, kad jie realiai nebaudžiami.

Skundą teismui pateikęs M. Vasiliauskas sako, kad jo nuomone, jaunuolis turi atsidurti už grotų, mat padarė ilgalaikes tiek fizines, tiek moralines pasekmes turintį nusikaltimą. Be to, jis apskundė ir Tauragės apylinkės teismo paskirtą 12-kos tūkstančių eurų žalos įvertinimą. Advokatas neatskleidė, kokios sumos prašo nukentėjusios merginos šeima, tačiau prasitarė, kad tai gerokai mažiau, nei pateikta pirminiuose dokumentuose.

Merginos ir jos tėčio advokatas M. Vasiliauskas teismo paprašė atnaujinti įrodymų tyrimą, taip pat pateikti duomenis iš probacijos tarnybos.

„Teismas patikėjo mūsų argumentais, kad aplinkybės nėra aiškios ir leido papildomai kalbinti kaltinamąjį. Tai patvirtina mūsų argumentus, kad pirmos instancijos teismas nepadarė visko, ką turėjo padaryti, kad byla būtų išnagrinėta teisme“, – sako M. Vasiliauskas ir priduria, kad papildomai liudininkų apklausa vykdoma nebus.

Skundą padavusi prokuratūra taip pat reikalauja aštuoniolikmečiui Mantui realios laisvės atėmimo bausmės. Tiesa, vaikinas teisiamas, kaip nepilnametis, mat nusikaltimo įvykdymo metu jam buvo 17-ka metų.

Vaikinui atstovaujantis advokatas tikina, kad skundas iš nuteistojo pusės atsirado advokato iniciatyva. Anot jo, nei pats vaikinas, nei jo tėvai to neprašė, tačiau vaikinas neįvykdė nusikaltimo ne dėl to, kad jam kas sukliudė, o pats nutraukė nusikalstamus veiksmus – pasikėsinimą išžaginti, tad esą teisiškai už tai jam neturėtų būti taikoma atsakomybė.

Primenama, kad Nusikaltimas įvykdytas gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val. Pirminiais tyrimo duomenimis, Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.). Sulaikius vaikiną paaiškėjo, kad įtariamasis neblaivus. Jam buvo nustatytas 1,12 prom. girtumas.

Tauragės apylinkės teismo paskirtą lygtinę trejų metų ir keturių mėnesių bausmę apskundė nukentėjusiosios pusės advokatai ir prokuratūra. Netrukus Klaipėdos apygardos teismą pasiekė ir kaltinamojo skundas.

Pageidavimą dalyvauti teisme išreiškęs vaikinas į pirmą paskirtą posėdį Klaipėdoje neatvyko. Apie savo ligą teismą jis informavo prieš pat prasidedant teismo posėdžiui, tad byla nė nebuvo atversta.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA