Ekstremalių sveikatai situacijų centras perkeliamas į Kauną | Kas vyksta Kaune

Ekstremalių sveikatai situacijų centras perkeliamas į Kauną

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Ekstremalių sveikatai situacijų centras (ESSC) įsikurs Kaune. Tuo tikslu birželio 1 d. sudaryta panaudos sutartis su Turto banku dėl pastato, kur įsikurs šis centras.

Įstaigos perkėlimu iš Vilniaus į Kauną siekiama užtikrinti efektyviausią pasirengimą ekstremalioms situacijoms, kai centras būtų įsikūręs tranzitui patogiame Lietuvos mieste Kaune, kuriame yra viena iš tinkamiausių logistikai infrastruktūrų.

Šis sprendimas leis sumažinti ESSC veiklos riziką, susijusią su galimomis geopolitinėmis grėsmėmis. Taip pat leis optimizuoti reagavimo į ekstremalią sveikatai situaciją laiką, rašoma SAM pranešime žiniasklaidai.

Nuspręsta, kad ESSC į Kauną, į valstybei nuosavybės teise priklausančias patalpas būtų perkeliamas nuo 2020 m. spalio 1 d., dalį etatų paliekant Vilniuje. Šie pakeitimai nepareikalautų papildomų biudžeto lėšų ir leistų optimaliai įgyvendinti, stiprinti ir plėsti ESSC funkcijas.

Sprendimas priimtas įvertinus argumentus, kad esant ekstremaliai situacijai, ją būtų tikslingiausia valdyti iš Lietuvos vidurio.

Tai apsispręsta po darbo grupės susitikimo, kuriame dalyvavo Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo, Lietuvos grėsmių valdymo ir krizių prevencijos biuro, Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos bei Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA