Į tarptautinį senturgį Kaune veš nemokami autobusai | Kas vyksta Kaune

Į tarptautinį senturgį Kaune veš nemokami autobusai

Prekybos miestelis „Urmas“ nuotr.

Dėl karantino apribojimų ilgai lauktas sendaiktininkų ir antikvaro mėgėjų susibūrimas Kaune pagaliau įvyks šį savaitgalį, birželio 12–14 dienomis. Kaip skelbiama prekybos miestelio „Urmas“ pranešime, jis bus išskirtinis ir tuo, kad į renginį bus galima atvykti nemokamais miesto autobusais.

[galerija kiek=”4″]

Pirmasis tris kartus per metus prekybos miestelyje „Urmas“ vykstančio senturgio renginys tradiciškai turėjo vykti dar kovo mėnesį, tačiau dėl karantino buvo nukeltas. Kaip ir kaskart, taip ir šį savaitgalį vyksiančiame senturgyje dalyvaus apie 400 prekybininkų sendaikčiais ir antikvariniais daiktais. Tiesa, atvykusiųjų iš užsienio šį kartą tikriausiai bus mažiau, tačiau laukiama prekiautojų iš Latvijos, Estijos, Lenkijos.

Įprastai kasdien mugėje apsilanko po maždaug 20 tūkst. žmonių, o šiemet šis srautas gali būti ir didesnis. Kad būtų paprasčiau atvykti į renginį, šeštadienį ir sekmadienį į senturgį miesto autobusais bus galima atvykti nemokamai. Tam buvo sukurti du specialūs laikini maršrutai, kuriais autobusai kursuos kas valandą.

„Per daugiau kaip 10 metų laikotarpį „Laiko ratu“ tapo neatsiejama tiek prekybos miestelio, tiek miesto gyvenimo dalimi. Jaučiame, kad žmonės išties pasiilgo šio renginio ir nekantrauja jame apsilankyti, todėl suteikėme jiems papildomą galimybę patogiai į jį atvykti. Į renginį važiuojantys žmonės galės išlipti Elektrėnų g. stotelėje, kuri yra prie pat senturgio.

Maršrutai iš Aleksoto ir Šilainių organizuoti taip, kad senturgį būtų galima lengvai pasiekti tų miesto dalių gyventojams, kuriems tai padaryti įprastai yra šiek tiek sunkiau. Tačiau kviečiame autobusais naudotis ir tuos mugės lankytojus, kurie planavo atvykti automobiliais. Kelionė nieko nekainuos o ir nereikės galvoti, kur pasistatyti mašiną. Grįžti irgi bus galima tais pačiais autobusais, kurie taip pat kas valandą važiuos tais pačiais maršrutais atgal“, – pranešime cituojama „Urmo“ marketingo vadovė Dovilė Lengvenienė.

Autobusai su užrašu „Į Senturgį“ nuo stotelių „Aleksoto poliklinika“ ir „Mega“ kursuos kas valandą, šeštadienį (13 d.) 9–16 val ir sekmadienį (14 d.) 9–14 val. O iš stotelės „Elektrėnų g.“ atitinkamai 10–17 val. ir 10–15 val. Autobusai stos ir keleiviams išlipti bei įlipti bus galima visose maršruto kelyje esančiose visuomeninio transporto stotelėse.

Maršrutas iš Aleksoto į Senturgį drieksis šiomis gatvėmis: Veiverių g., Karaliaus Mindaugo pr., M. K. Čiurlionio g., K. Baršausko g., Kovo 11-osios g., Draugystės g., Elektrėnų g.

Maršrutas iš Senturgio į Aleksotą vyks taip: Taikos pr., Elektrėnų g., Draugystės g., Kovo 11-osios g., K. Baršausko g., Tunelio g., M. K. Čiurlionio g., Kaunakiemio g., Karaliaus Mindaugo pr., Veiverių g.

Maršrutas iš Šilainių į Senturgį drieksis šiomis gatvėmis: Islandijos pl., Jotvingių g., Rasytės g., Baltų pr., Žemaičių pl., Varnių g., Nuokalnės g., Tvirtovės al., Taikos pr., Pramonės pr., Elektrėnų g.

Maršrutas iš Senturgio į Šilainius vyks taip: Taikos pr., Elektrėnų g., Pramonės pr., Tvirtovės al., Nuokalnės g., Varnių g., Žemaičių pl., Baltų pr., Jotvingių g., Užnerio g., Islandijos pl.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA